BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,13
ALTIN 2.472,30
HABER /  DÜNYA

Esed'in uçakları Azez'i dümdüz etti

Suriye savaş uçakları Azez'i bombaladı. Kasaba adeta dümdüz oldu. Kadınlar ve çocuklar yine hedef oldu.

Abone ol
Suriye ordusunun Türkiye sınırına yakın bölgedeki Azaz kasabasına düzenlediği hava operasyonunda 80 kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi.

AZEZ YERLE BİR OLDU. FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

CESETLER VE YARALILAR KİLİS'E GETİRİLDİ

Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların, muhaliflerin kontrolü altındaki Halep'in Azez İlçesi'ne düzenlediği bombardımanda ölen 11 kişinin cesedi ile 23'ü çocuk 60 yaralı Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi.u.20120816073528.jpg

Kilis'e 20 kilometre uzaklıktaki Halep'in Azez İlçesi'ne savaş uçaklarıyla bombalı saldırı düzenlendiği iddia edildi. Türkiye'den patlama sesleri duyulurken, bir süre sonra Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan yaralılar getirilmeye başlandı. Özel araçlarla onlarca yaralı Suriyeli, Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yetkililer, onlarca binanın çöktüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olayda ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

EVDEN BOMBA SESLERİ İLE DIŞARI ÇIKTIK

Halep'in Azez ilçesi yakınlarındaki saldırılara şahit olan ve yaralılarla birlikte Türkiye'ye sığınan Suriyeli genç, Azez ilçesi yakınlarında gerçekleştirilen saldırı sırasında yaşananları anlattı. İsminin açıklanmasını istemeyen Suriyeli, “Evde oturuyorduk bomba sesleri ile dışarı çıktık. Etrafın bombalandığını gördük” dedi.

Savaş uçaklarıyla bombalandıklarını gördüklerini dile getiren Suriyeli, “Allah büyüktür, Allah inşallah bize yardım eder” diye konuştu.

Ak Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azez'in 10-15 gündür Özgür Suriye Ordusu'nun elinde olduğunu, bugün ise Esed ordusunun Azez'i uçaklarla bombaladığını söyledi.

Şu anda 70-80 yaralının Kilis Devlet Hastanesi'ne ulaştığını, aldıkları bilgilere göre bin Suriyeli'nin sınıra dayandığını belirten Dal, şunları anlattı:

“Şu anda bombardıman devam ediyor. Bombalama sesleri Türkiye'ye kadar geliyor. Beşşar Esed orada bir vahşet yapıyor. Esed insan gibi görünüyor ama insan dışındaki her şey kendisinde mevcuttur. Şu anda hastane içerisinde çok sayıda çocuk ve kadın var. Kolları kesilen, ayaklarını kaybedenler var. Dünyanın ve Birleşmiş Milletler'in bu vahşete 'dur' demesi lazım.” 

'LÜBNANLI REHİNELER ÖLDÜ'
 
Özgür Suriye Ordusu'nca yapılan açıklamada daha önceden kaçırılan Lübnanlı rehinelerin bir kısmının bölgede olduğu ve bombardıman sırasında bazılarının hayatını kaybettiği bildirildi.
 
Halep civarında muhaliflerin kontrolü altında olan 4 kasabadan biri olan Azaz kasabası, yaklaşık bir haftadır Suriye ordusunun kuşatması altında bulunuyordu.
 
Şam yönetimi, muhaliflerin kontrolündeki kasabalara yönelik operasyon yapılacağını duyurmuş ve bölgeye çok sayıda asker sevk etmişti.