BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.464,44
HABER /  DÜNYA

Lübnan'da Türk vatandaşı kaçırıldı

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da, aralarında 1 Türk vatandaşının da bulunduğu 20 kadar yabancı uyruklu kişinin kaçırıldığını bildirdi.

Abone ol

Mikdat aşiretine mensup silahlı milisler, El-Meyadin televizyonunda görüntülerini yayınladıkları kişilerin Suriyeli muhalifler ve bazı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) görevlileri olduğunu iddia etti.Görüntülerde yer alan aşiret mensupları, eylemi, Suriyede kaçırılan aşiret üyesi Hasan Mikdat'ın serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Aşiret liderlerinden Mahir Mikdat, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Evladımız haksız yere ÖSO tarafından kaçırılmıştır. Hassan Mikdat serbest bırakılana kadar, Lübnan'da bulunan ÖSO mensuplarını ve destekçilerini kaçırmaya devam edeceğiz. Hassan'ın kaçırılmasından ÖSO'yu destekleyen Katar, Türkiye ve Suudi Arabistan da sorumludur. Bu ülkelerin yurttaşları ansızın ortadan kaybolursa şaşırmasınlar. Biz tek başımıza hareket etmiyoruz. Bekaa Vadisi aşiretleri olarak hep beraber dayanışma içinde bu eylemleri gerçekleştiriyoruz'' dedi.

aa.20120816015016.jpg

''Kaçırılanlardan biri Türkiye yurttaşı'' iddiası

Aşiret yetkililerince yerel televizyonlara yapılan açıklamada ise ''gün içinde kaçırılanların sayısının 30 kişiye yaklaştığı ve kaçırılanlar arasında bir Türk yurttaşının da bulunduğu'' iddia edildi.

Lübnan LBC televizyonunda pasaport fotoğrafı yayınlanan kişinin 1984 doğumlu Aydın Tufan olduğu öne sürülüyor.

Aşiretin ileri gelenlerinden Hac Hasan ise kaçırılanlar arasında bir Türk olduğu iddiasıyla ilgili bir bilgisi olmadığını söyledi.

Öte yandan AA muhabirinin telefonda görüştüğü, Suriye'de kaçırılan Hassan Mikdat'ın kardeşi Hatem Mikdat, kaçırılanlar arasında bir Türkiye yurttaşının bulunduğu iddiasını yineledi.

Mikdat, ''30 kişi kaçırdık, aralarında bir de Türk var'' dedi. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nden bir yetkili ise Lübnan'da 15 bine yakın Türk yurttaşı bulunduğunu, iddiaların araştırıldığını belirtti.

El-Mikdat aşiretine mensup Hasan Mikdat, Suriye'de ÖSO'ya mensup olduklarını belirten silahlı kişiler tarafından kaçırılmıştı.