BIST 10.168
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.473,16
HABER /  GÜNCEL

Murdochun Foxunda sansür!

Fox kanalı bir skandala imza attı. Irak savaşı geçince Emmy ödülleri kesildi.

Abone ol

AMERİKAN televizyonunun en prestijli ödülü Emmy Töreni’ne bu yıl Sopranoslar dizisi, en iyi kadın oyuncu seçilen Sally Field’ın savaş karşıtı konuşması ve Hollywood’un en gözde lezbiyen çifti Ellen Degeneres ile sevgilisi Portia de Rossi damgasını vurdu. 

Türkiye’de de gösterimde olan “Brothers and Sisters” dizisindeki anne (Nora Walker) rolünü başarıyla yürüten Sally Field ise en iyi kadın oyuncu seçildi. 60 yaşındaki Field ödülü kabul ederken yaptığı konuşmada çalışma arkadaşlarına ve ailesine teşekkür ettikten sonra “Ve tabii bu ödülü Nora Walker karakteri ve tüm anneler adına alıyorum. Özellikle de oğullarını bekleyen anneler adına... Oğullarının tehlikeden, savaştan dönmesini bekleyen anneler adına” dedi. Hemen ardından da “Kabul edin, eğer dünyayı anneler yönetseydi lanet olası savaşlar çıkmazdı” yorumunu yaptı.

Ancak Irak Savaşı’na ve Bush yönetimine verdiği destekle tanınan Fox kanalı cümlenin son kısmında Field’in sesini kıstı ve kamerayı başka yöne çevirdi. Ödüllerin verildiği salonda ise aktris ayakta alkışlandı. 

Fox televizyonu Irak savaşı konusunda Bush’a en büyük desteği veren medya patronu Rupert Murdoch’a ait.

SERVETİ 9 MİLYAR $

TGRT’yi aldı, Sabah ve atv’yi istiyor
Avustralya asıllı ABD vatandaşı olan Rupert Murdoch, 40 milyar dolar değerindeki News Corp medya imparatorluğunun kurucusu ve en büyük hissedarı. Malvarlığı 9 milyar dolara ulaşan 76 yaşındaki Murdoch, Forbes’un en zenginler listesinde 73’üncü sırada yer alıyor. News Corp. aracılığıyla, dünya çapında aralarında The Times, FOX, Wall Street Journal gibi dev yayın organlarının da bulunduğu 200 gazete ve 35 televizyon kanalına hükmediyor. Türkiye’de de TGRT’yi alıp adını FOX TV yapan Murdoch’ın Sabah ve atv ihalesine de girmesi bekleniyor.