BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Murdoch Avustralya'da da 'sorularla karşı karşıya kalacak'

Murdoch'a bağlı medyanın İngiltere'de telefon dinleme skandalının odağında yer almasının ardından, kuruluşun Avustralya ayağı hakkında meclis soruşturması talep edildi.

Abone ol

Avustralya Başbakanı Julia Gillard, İngiltere'deki telefon dinleme skandalının ardından, Rupert Murdoch'a bağlı Avustralyalı medya kuruluşlarının da "zor sorularla" karşı karşıya kalacağını söyledi.

Gillard, Avustralya asıllı Murdoch'un İngiltere'deki gazeteleri hakkında ortaya çıkan bilgilerin kendisini rahatsız ettiğini de belirtti.

Dünyanın en nüfuzlu medya patronu Rupert Murdoch'un başında olduğu News Corporation'ın İngiltere ayağına bağlı bir gazeteyle ilgili yaklaşık 3700 kişinin telefonlarını dinlediği iddiaları ortaya atılmıştı.

Skandalla bağlantılı olarak aralarında Başbakan David Cameron'ın eski iletişim danışmanı ve News of the World adlı gazetenin eski genel yayın yönetmeni Andy Coulson'ın da bulunduğu birçok kişi gözaltına alınmıştı.

Avustralya parlamentosunun üst kanadında etkili olan Yeşiller Partisi, Murdoch'ın Avustralya'daki iştirakleriyle ilgili meclis soruşturması açılmasını istedi.

Rupert Murdoch ve oğlu James Murdoch dün bir İngiltere parlamentosu komisyonuna ifade vermişlerdi.

Avustralya Başbakanı Gillard, İngiltere'deki telefon dinleme skandalını ve telefonu dinlenen kişilerin yaşadıkları sorunları izleyen Avustralyalıların, aynı şirketin Avustralya ayağı hakkında da sorular sormaya başlayacaklarını söyledi.

Avustralya gazeteciler sendikası da Yeşiller Partisi lideri Bob Brown'ın meclis soruşturması çağrısını desteklediklerini açıkladı.

Murdoch'un başında olduğu ve merkezi ABD'de bulunan News Corporation, Avustralya'da da News Limited adıyla faaliyet gösteriyor.