BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL

Evren'in ölsem daha iyiydi dediği an

12 Eylül askeri darbesinin mimarı Kenan Evren sorgu sırasında hissettiklerini yakınlarıyla paylaştı

Abone ol

12 Eylül darbesiyle ilgili ifadesi alınan eski Cumhurbaşkanı Kenan evren yaşananlar için "Ölsem daha iyiydi" değerlendirmesi yaptı.

Takvim gazetesi yazarı Mehmet Çetingüleç, Kenan Evren'in ifadesi sonrasında yakınlarına yaptığı öne sürülen açıklamaları köşesine taşıdı.

Çetingüleç ifade sonrası Evren'in yakınlarına aktardığı iddia edilen şu satırları yazdı:

"Evren, kendisini ziyarete gelen yakınlarına ifade sırasında ne hissettiğini anlattı. Sözleri içerisinde bir cümle var ki, Evren'in içinde duygularını özetlemeye yetiyor: "Ölsem daha iyiydi."

Dahası var:

Darbe sonrasında Cumhurbaşkanlığı da yapan Kenan Evren, savcıya ifade vermek zorunda kalmasını "Bu günleri göreceğime ölsem daha iyiydi. O gün ömrümden ömür gitti. En az 10 yıl yaşlandım" diyerek değerlendirdi."

SAYIN CUMHURBAŞKANIM...

İfade almaya gelen savcının kendisine çok saygılı davrandığını, sorgu boyunca ceketinin düğmesini dahi açmadığını ve sürekli"Sayın Cumhurbaşkanım" diye hitap ettiğini belirten Evren, savcıya çay ikram etmek istediğini, onu dahi "görev başındayız" diyerek kabul etmediğini söyledi.

EVREN'E 12 SORU YÖNELTİLDİ

12 Eylül darbesini yapanlarla ilgili yargı yolu açıldıktan sonra dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren, 6 Haziran'da Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen'e ifade vermişti. Yaklaşık 2,5 saat süren sorgulamada Evren'e 12 soru yöneltildi.