BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Taliban: ABD cep telefonlarımıza sızıyor

Taliban, ruhani liderleri Molla Ömer'in öldüğü yönünde örgütün sözcülerinin cep telefonlarından atılan mesajların bir CIA komplosu olduğunu açıkladı.

Abone ol

Taliban, liderleri Molla Ömer'in öldüğü iddiasını yalanlayarak ABD'nin bu yönde söylentiler çıkarmak için cep telefonlarına sızdığını açıkladı.

Örgüt, iki Taliban sözcüsünün cep telefonlarından Molla Ömer'in öldüğü yönünde sahte mesajlar atıldığını söylüyor.

Bir internet sitesinin ve e-postlarının da etkilendiğini belirten Taliban, Afganistan'da konuşlanan Nato önderliğindeki güçlerin psikolojik savaş taktikleri uyguladığını dile getirdi.

ABD'nin en çok arananlar listesinde baş sıralarda yer alan Molla Ömer'in öldüğü yönünde bundan önce de haberler çıkmıştı.

Reuters ajansına konuşan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, ''Bunun arkasında Amerikan istihbaratı var; telefon ağı işletmecilerinden bunun intikamını alacağız.'' diye konuştu.

Taliban'ın kullandığı cep telefonlarından gelen mesajlarda, ''Ruhani lider Molla Muhammed Ömer Mücahit öldü. Allah rahmet eylesin.'' yazılıydı.

Taliban konusunda uzman araştırmacı yazar Ahmed Reşid, ''CIA'in bu şekilde kargaşa ve örgüt içinde bölünme yaratmaya çalıştığını düşünebiliriz.'' diyor.

Afganistan'da görüşleri sorulan bir Nato sözcüsü, konuya ilişkin yorum yapmadı.

ABD'nin başına 10 milyon dolar ödül koyduğu Molla Ömer'in Pakistan'da yaşadığını düşünen çok sayıda gözlemci var; fakat Taliban, liderlerinin Afganistan'da bulunduğunu söylüyor.