BIST 10.919
DOLAR 32,17
EURO 34,90
ALTIN 2.500,60
HABER /  GÜNCEL

Murat Yalçıntaş için tutuklama talebi!

Rüşvet iddiaları sonrası başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve aralarında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da bulunduğu şahıslar sağlık kontrollerinin adliyeye sevk edilen 14 kişi hakkında savcu tutuklama istedi. YAPTIRIMLAR GELDİ 09:24 - Bilgi Teknol

Abone ol

Yargıda rüşvet iddiaları kapsamında gözaltına alınan 14 kişi, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Aralarında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da bulunduğu şahıslar, sağlık kontrolünün ardından savcılığa ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne götürüldü.

Yargıda rüşvet operasyonunda toplam 40 kişi gözaltına alınmış, hakkında yakalama kararı bulunan İTO Başkanı Yalçıntaş da ABD temaslarını kendi isteğiyle keserek Ankara'ya dönmüştü. Savcılık talimatıyla emniyette sorgusu yapılan 26 kişi serbest bırakılırken, 14 kişi ise adliyeye getirildi.

İTO BAŞKANI YALÇINTAŞ'IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 11 KİŞİ, TUTUKLANMALARI İSTEMİYLE MAHKEMEYESEVK EDİLDİ

Bir fuarcılık şirketi ile Dünya Ticaret Merkezi arasındaki davayla ilgili rüşvet alındığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Yalçıntaş'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde Ankara Adliyesine getirildi.

Cumhuriyet Savcıları Mehmet Tamöz ve Hüseyin Kocabey tarafından sorgu işlemleri tamamlanan 14 kişiden aralarında Yalçıntaş'ın da bulunduğu 11'i tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilirken, 3 kişi serbest bırakıldı.

Zanlılar, Nöbetçi Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkarılacak.