BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP 100 bin üniversiteli ile buluşacak

Genel seçimin en önemli hedef kitlelerinden biri gençler olacak. CHP gençlere ulaşmak için harekete geçiyor.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA-
Genel seçimlere 7 ay gibi kısa bir süre kala siyasi partiler çalışma planlarını oluşturmaya başladı. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de en önemli hedef kitlelerden biri gençler olacak. CHP özellikle üniversiteli gençlerle buluşmak için “100 üniversitede 100 bin genç projesi” başlatacak.

Gençlerle buluşma projesi CHP MYK’nın son toplantısında gündeme geldi. Toplantıda sayıları neredeyse 150’yi bulan üniversitelerde okuyan öğrencilere ulaşmanın yolu konuşuldu.

Yapılan tartışmalarda CHP Gençlik Kollarının desteği ile özellikle büyük şehirlerde bulunan üniversitelere ulaşmak için çeşitli etkinlikler organize edilmesi kararlaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre, CHP Gençlik Kolları bünyesinde Üniversiteler Komisyonu oluşturulacak. Komisyon üniversitelerde bulunan CHP’li gençlerin de desteğiyle klüplerle, derneklerle iletişime geçecek. Üniversitelerin talepleri doğrultusunda enerjiden tarıma, ekonomiden kadın sorununa çeşitli konu başlıklarında toplantılar organize edilecek. CHP’nin alanında uzman yöneticileri de bu toplantılara katılarak partinin politikalarını anlatacak. Böylece gençlerle temas kurulmuş olacak.