BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,98
HABER /  GÜNCEL

Murat Karayılan yakalandı iddiası!

Bölücü örgütün terörist elebaşlarından Murat Karayılan'ın İran tarafında yakalandığı öne sürüldü.

Abone ol

Bölücü örgütün terörist elebaşlarından Murat Karayılan'ın İran tarafında yakalandığı öne sürüldü. Fırat Haber Ajansı'na bilgi veren PKK kaynakları Karayılan’ın İran tarafından yakalandığı yönündeki haberleri yalanladı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise 'İddiayı kaynağına sorun' dedi.

TRT Haber'in saat 14.42 itirabiyle bölücü terör örgütünün terörist elebaşlarından Murat Karayılan'ın İran tarafında yakalandığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. 

Haber kanalları ve kamuoyu haberin doğruluğunu peşine koştu. Ancak ilerleyen dakikalarda yakalanmadığı yönünde bilgiler gelmeye başladı

TRT Türk Tahran’daki muhabiri Hakan Çelik’e bağlandı. Çelik  Karayılan’ın yakalandığı iddiasına ilişkin resmi veya gayriresmi düzeyde doğrulanmadığını bildirdi. İran Büyükelçisi de haberi teyit edemeyeceklerini bildirdi. Ajans 17.00 itibarıyla yalanlama haberini flaş geçti.

PKK'DAN ANINDA YALANLAMA

PKK'dan haberle ilgili jet yalanlama geldi. Ajansa konuşan PKK kaynakları "Türk devletinin Kandil'e yönelik işgal operasyonu girişimi ve PKK yöneticilerine yönelik suikast tartışmalarının sürdüğü bir sırada TRT tarafından yapılan haberin dikkat çekici olduğunu" belirtti.

KARDEŞ KARAYILAN: BİR ŞEY DUYMADIK

Birecik'in Konak Köyü Sakaltutan Mezrası'nda yaşamını sürdüren, aynı zamanda BDP'nin İl Genel Meclis Üyesi olan Bozan Karayılan, kendisine telefonla ulaşan Doğan Haber Ajansı muhabirine, "Bu konuda bir şey duymadım. Şu anda köydeyim ve televizyondan böyle bir haber geçtiği söylendi. Başka da bilgim yok" dedi.

Kasım 2007’de Türk basını Murat Karayılan ve Cemil Bayık’ın yakalandığı ve Türkiye’ye getirileceğini iddia etmişti. Temmuz 2006’da Karayılan’ın İran top atışlarında yaralandığı da Türk medyası tarafından iddia edilmişti.

DÖRT GÜN ÖNCE PJAK AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Son olarak dört gün önce Fırat Haber Ajansı'na konuşan Karayılan İran'ın, PKK'nın ülkedeki uzantısı PJAK'a yönelik operasyonlarını durdurduğunu belirterek “Eğer İran saldırılarını tekrar başlatmazsa tarafımızdan saldırı olmayacak” demişti.

KARAYILAN KİMDİR?

1954 Birecik doğumlu olan Murat Karayılan,  PKK Terör Örgütüne 1979'da katıldı. Kod adı Cemal. Şu anda örgütün lideri. Yüksekokul makine bölümü mezunu olan Karayılan, uzun süre Şanlıurfa civarlarında faaliyet gösterdikten sonra 12 Eylül'de Suriye'ye kaçmıştı.

BAKAN NE DEDİ?

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın yakalandığı iddialarıyla ilgili, "Onu iddia sahiplerine, iddianın kaynağını sorun, onlar daha iyi bilir. Bize ulaşan herhangi bir bilgi yok" dedi.

Van'da vatandaşlarla bir iftar programına katılan Bakan Şahin, gazetecilerin, PKK'nın liderlerinden Murat Karayılan'ın yakalandığı iddiaları ile ilgili sorusu üzerine, "Onu iddia sahiplerine, iddianın kaynağını sorun, onlar daha iyi bilir. Bize ulaşan herhangi bir bilgi yok" dedi.

İran Haber Ajansı, terör örgütü PKK'nın liderlerinden Murat Karayılan'ın yakalandığını duyurmuş; ancak terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'na (ANF) konuşan PKK kaynakları, haberleri yalanlamıştı.