BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,90
HABER /  GÜNCEL

Kara haber bu kez Şırnak'tan geldi!

Beytüşşebap ilçesinde askeri konvoya teröristlerin açtığı ateş sonucu 3 asker şehit oldu, bir asker yaralandı.

Abone ol

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada biri yüzbaşı 3 asker şehit oldu. Çatışma sürerken, bölgeye takviye askerler sevkedildi.

Beytüşşebap yakınlarındaki 1'inci ve 2'inci köprü mevkii arasındaki Ayvalık bölgesinde bu akşam saatlerinde görevden dönen askerlere PKK'lı teröristler tarafından pusu kurularak uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

Çatışma sürerken, bölgeye başta Beytüşşebap olmak üzere çevredeki birliklerden takviye askerler sevkedildi.

Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK'nın silahlı saldırısı sonucu şehit olan askerlerin Yüzbaşı Erdal Okul (Tokat-Turhal), Er Yusuf Aktan (Adana-Yüreğir) ve Er Onur Karakuş (İstanbul-Edirnekapı) olduğu açıklandı.

BİRİ YÜZBAŞI 3 ASKER ŞEHİT

Saldırısında biri yüzbaşı, 2'si er olmak üzere 3 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Pusu kuran teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında önce roketatarlı saldırı düzenledikleri ve ardından uzun namlulu silahlarla ateş açtıkları belirtildi. Teröristlerin roketli ve uzun namlulu silahlı saldırısında araçta bulunan biri yüzbaşı, ikisi er 3 askerin şehit olurken, 3 askerin de yaralandığı belirtildi.

Bölgede teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların sürdüğü öğrenildi.