BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.394,13
HABER /  GÜNCEL

Aksaray'da sahte para operasyonu

Aksaray'da polis ekipleri tarafından yapılan yol kontrolü sırasında sahte banknotlar ele geçirildi.

Abone ol

Aksaray'da polis ekipleri tarafından yapılan yol kontrolü sırasında 500 euro'luk 450 sahte banknot ile sahte para yapımında kullanılan ilaçlı su ve suya sokulduğu zaman sahte paraya dönüşen siyah renkli sahte banknotlar ele geçirildi. Olayla ilgili Nijeryalı 2 kişi gözaltına alındı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Aksaray-Adana çevre yolunda yaptıkları yol kontrolü sırasında 33 T 1511 plakalı taksiyi durdurdu. Takside ve Nijeryalı 32 yaşındaki Volentino Mbamasa ve Bachir Mohamed'ın yapılan üzerinde yapılan aramada 500'lük sahte 450 euro ile sahte para yapımında kullanılan ilaçlı su ve suya sokulduğu zaman sahte paraya dönüşen siyah renkli banknotlar ele geçirildi. Ayrıca şahısların üzerinde çok sayıda sahte euro bulundu.

Şüphelilerin otel odalarına çağırdıkları işadamlarına ilk önce üzerine siyah boya sürdükleri gerçek euro'ları ilaçlı suya sokup vererek kontrol ettirdikleri ve parayı alan kişiyi gerçek olduğuna inandırdıktan sonra da sahte siyah banknotları gerçeğinin yarı bedeline satarak dolandırdıkları belirlendi. Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, "Nijerya dan gelip burada Türk işadamlarını dolandıran bu şebekenin çökertilmesinde emeği gecen kaçakçılık ekiplerine teşekkür ediyorum" dedi.