BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Münevver'in mezarına kimseler gelmedi

Vahşice öldürüldükten sonra çöp kutusuna atılan Münevver Karabulut'un ölüm yıl dönümünde yakınları mezarına gelmedi

Abone ol

Vahşice öldürüldükten sonra başı kesilerek İstanbul Etiler'de bir çöp konteynırına atılan Münevver Karabulut'un ölüm yıl dönümünde mezarı başına yakınları gelmedi.

Haber yapmak için Karabulut'un mezarına giden gazeteciler, dua okuyarak geri döndü.

3 Mart 2009'da sevgilisi tarafından başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut'un memleketi Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Kayabaşı köyündeki mezarına öğleden önce kimsenin gelmediği gözlendi. Karabulut'un ölümünün yıldönümünü haber yapmak için mezarlığa giden gazeteciler dua okuyarak geri döndü.

Ölümünün üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Münevver Karabulut için bir mezarlığın yapılmaması dikkat çekti. Mezarın üzerinde dikilen bir tahta üzerine Karabulut'un adı ile doğum ve ölüm tarihleri yazıyor. Geçen yıl dikilen güller de solmuş. Karabulut'un köyünde ise sessizlik hakim.

CİNAYETİN KRONOLOJİSİ

Cinayet 3 Mart'ta işlendi. Kurbanın 1991 Bolu Mengen doğumlu Münevver Karabulut olduğu ortaya çıktı. Polis, Münevver'in telefon kayıtlarını incelemeye aldı ve sevgilisi Cem G.'ye ulaşıldı. Kayıplara karışan G.'nin Bahçeşehir'deki evi basıldı. Evde testere ve kan izleri bulundu. Cem'in işadamı babası Mehmet Nida G. ve annesi Makbule Tülay G. gözaltına alındı. Anne ve baba serbest bırakıldı. CHP milletvekili Mehmet Sevigen, cinayetin aydınlanması için TBMM'ye soru önergesi verdi. Cem'in babası tutuklandı. İnterpol Daire Başkanlığı'nın başvurusu üzerine Fransa İnterpolü Cem G. hakkında difüzyon kararı çıkardı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 70 gündür bulunmayan katil zanlısı için Emniyet Müdürü Oğuz Kağan Köksal'a talimat verdi. Cem için kırmızı bülten çıkarıldı. Emniyet, zanlının fotoğraflarını sınır kapılarına yolladı. Cem G., 17 Eylül'de avukatı tarafından polise teslim edildi. Bakırköy Adliyesi'nde görülen davada, olay sırasında 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından kurtulan Cem G. hakkında 18 yıldan 24 yıla dek ağır hapis cezası isteniyor