BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Mümtazer Türköne yine ağır yazdı

Mümtazer Türköne, Meclis Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakanı Yüce Divan'a göndermemesini sert bir dille eleştirdi.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, bugünkü yazısında suçlanan 4 eski bakanı Yüce Divan'a göndermeyen AK Partililere sert çıktı.

"Cenazesi Çamlıca’dan kalkacak olanlar" başlıklı köşesinde yazarın hedefinde yine iktidar vardı.

Çamlıca Cami'sini "dindarlık çeşnisi katılmış yolsuzluğun büyük abidevi eseri" diye niteleyen Türköne, Yüce Divan oylamasında bulunacak AK Partililere "Kimler cenazesinin bu camideki musalla taşına konulmasını vasiyet eder?" diye sordu.

"AYNAYA BAKARKEN SIKINTI İÇİNDELER

İktidarın suçlamalara verdiği yanıtları eleştiren yazar, "Bugün Meclis'te bulunan AK Partililerin her biri, inanın bu iddialar hakkında kesin bir kanaat sahibidir; aynaya ve kendi çocuklarının yüzüne bakarken sıkıntı içindedir." iddiasında bulundu.

"ÖBÜR TARAFI ANCAK ALLAH BİLİR"

Camlıca Camii'nin yolsuzluklarla özdeşleştiğini savunan Türköne, yazısını böyle devam ediyor:

"Çamlıca Camii, gözalıcı bir proje. İstanbul'un silüetine, en yüksek yerinde dev gibi bir cami ekleniyor. Mimarlar ve şehir plancıları bugüne kadar çok laf ettiler ama artık iş işten geçti. "Dönemin Başbakanı" bu abidevi eser ile hafızalara kazınacak. Fuat Paşa'nın Divanyolu ile, Menderes'in Barbaros Bulvarı ile anılması gibi. Duyduğuma göre dört adet musalla taşı som mermerden olacak, biri de protokol için ayrıca nadir bulunan yeşil mermerden yapılacak. Abanoz ağacından yapılacak tabutların da, câmiin deposunda muhafaza altına alınacağı söyleniyor.

Devlet rantı ile, devlet kesesinden beslenen mutantan bir saltanat yürüyor. Camii, medyası, sivil toplumu, parti propagandası hep aynı kaynakla vücut buluyor. Oyunuzu vereceğiniz parti, inanacağınız gazete ve televizyon, maişetiniz, itaat edeceğiniz lider ve cenazenizin kaldırılacağı cami hepsi belli. Öbür tarafı ancak Allah bilir."