BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,90
HABER /  POLİTİKA

Mumcuyu yaktılar Yılmazı astılar

Mesut Yılmaz ile ilgili açıklamaları Mumcu'yu yaktı. Rize'den toplu istifa geldi. İstifa eden partililer bakın ne yaptı?

Abone ol

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun, eski Başbakan Mesut Yılmaz’a karşı tutumu ve yaptığı açıklamaya tepki gösteren Anavatan Partisi Rize İl Teşkilatı, toplu olarak partiden istifa etti.

Anavatan Partisi Rize İl Başkanlığı'nda bir araya gelen partililer adına açıklama yapan İl Başkanı Mustafa Mataracı, tüm teşkilatlarla birlikte istifa kararı aldıklarını belirterek, “Hem çok üzüntülüyüm hem de seviçliyim. Sayın Başbakanımız Mesut Yılmaz hakkında açıklama yapan Erkan Mumcu Hazretleri, Bölücübaşı Abdullah Öcalan’la Sayın Ahmet Mesut Yılmaz’ı aynı cümle içinde kullanma gafletine düşmüştür. Kendisinin aldığı tepkileri yakınen biliyorum, zaten özür diledi. Ama kabahati yaptıktan sonra özür dilemek bir lidere yakışmaz. Kendisine adam gibi ayakta durabileceği bir ortamda bulunmasını tavsiye ediyorum. Karadeniz’de bu kadar sevilen ve hassas şekilde önem gösterilen bir insan hakkında böyle yakışıksız, mesnetsiz bir açıklama yaptığı için kendisini şiddetle kınıyorum'' dedi.

POSTERLERİ YAKTILAR
Toplantının ardından partideki tüm Erkan Mumcu posterleri sökülerek bina önünde toplandı. Birçok partili posterleri yırtıp üzerlerine bastı ve ateşe verdi. Binada indirilen Erkan Mumcu posterleri ve afişlerinin yerine ise Mesut Yılmaz fotoğrafları asıldı ve bina adeta Mesut Yılmaz’ın seçim bürosuna dönüştürüldü.