BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mülki amir atamalarında tam liste

İçişleri Bakanlığı, mazeretleri gereğince 419 mülki idare amirinin görev yerlerinin değiştirdi.

Abone ol

İçişleri Bakanlığının atama kararnamesiyle, bakanlık merkezinde görevli 2 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi, 12 kaymakam ve 5 vali yardımcısı bakanlık merkezindeki değişik görevlere getirildi. Kararnameyle, 63 vali yardımcısının yerleri değiştirildi, 46 vali yardımcısı kaymakamlığa atandı.

Atama listesi için TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yer değiştirme Yönetmeliği ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca İçişleri Bakanlığı tarafından her yıl hazırlanarak çıkartılan rutin atama kararnamesinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu müşterek kararname ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 419 mülki idare amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemlerinin dikkate alınarak değiştirildiği belirtildi.

Ayrıca açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Buna göre; bakanlık merkezinde görevli 2 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirilirken, 12 kaymakam ve 5 vali yardımcısı bakanlık merkezindeki değişik görevlere getirilmiş, merkezde görevli 5 mülki idare amiri vali yardımcılığına, 2 mülki idare amiri ise kaymakamlığa atanmıştır. Anılan kararname ile 63 vali yardımcısının yerleri değiştirilirken 46 vali yardımcısı kaymakamlığa, 1 vali yardımcısı İl Hukuk İşleri Müdürlüğüne, 205 kaymakamın naklen yerleri değiştirilirken 76 kaymakam vali yardımcılığına, vali yardımcısı iken Özel İdare Genel Sekreterliğine atanan 1 mülki idare amiri de kaymakamlığa atanmışlardır."