BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,83
ALTIN 2.415,06
HABER /  GÜNCEL

Müjde! Rusya insafa geldi

Batı hattındaki kriz bitti. Bu sabah saat 07:00'den itibaren gaz akışı yeniden başladı. Krizi bir "monitör" bitirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Ukrayna ile yeni bir anlaşmaya imza atan Rusya, bugünden itibaren doğalgaz akışına izin veriyor.

Moskova, Ukrayna hükümetiyle yaşadığı bir anlaşmazlık nedeniyle geçen hafta doğalgaz vanalarını kapatmıştı ve yüz binlerce Avrupalı bundan dolayı mağdur olmuştu.

Rusya Ukraynayı, Kiev'deki doğalgaz boruları üzerinden diğer Avrupa ülkelerine sattığı gaz stoklarından çaldığı için suçlamıştı. Bu nedenle de yeni yapılan anlaşmada, Ukrayna sınırlarında bulunan gaz borularının üzerine monitörler konulmasına karar verildi.

Yaptıkları anlaşma gereğince vanaları yeniden açan Rusya, Avrupalıları çok sevindirdi. Bu sabah itibarıyla saat 7'de başlayan doğalgaz akışının depoları ne kadar sürede dolduracağı net bilinmiyor.

Vladimir Putin ile görüşen Rusya doğal firması Gazprom yöneticisi Alexei Miller, büyük ihtimal 24 saat; ama bir ihtimal de 36 ile 48 saat içerisinde Avrupalının yeniden doğal gazla ısınacağını bildirdi.

Rusya Başkanı Dmitry Medvedev, Rus gazının, Ukrayna üzerinden Avrupaya akışının sağlanmasına tek koşul olarak, akış miktarını gösteren monitörlerin yerinden kaldırılmaması koşuluyla izin verdiklerini söyledi.