BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Müjde! Oğlunuz eve geliyor

14 gün çok çektiler. Endişe ile kıvrandılar. Şimdi mutlular... Ailelerin habere tepkileri bakın ne oldu.

Abone ol
Terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca'daki saldırının ardından kaçırdığı 8 askerimizin serbest bırakılması 14 gündür gergin bir bekleyiş içerisinde olan aileleri sevince boğdu.

İRFAN BEYAZ - EVİNDE BAYRAM HAVASI

8 askerden Gaziantep er İrfan Beyaz'ın evinde bayram havası yaşanıyor. Baba Halil Beyaz, oğullarının serbest bırakıldığını televizyondan öğrendiklerini ve çok mutlu olduklarını belirtti. Şu ana kadar yetkililerden oğullarının serbest bırakılması ile ilgili bir bilgi almadıklarını kaydeden Baba Halil Beyaz, "Televizyondan öğrendiğimize göre bizlerle görüştüreceklerini söylüyorlar. Çok sevinçliyiz. 15 gündür ağlayıp sızlıyorduk, şimdi ise gülüyoruz. Devletimize ve askerimize güvendik. Hepsi soğolsun. Allah şehitlerin ailelerine de sabır versin. Bütün askerlerin hepsi İrfan'dır. 15 gün içerisinde eş dost sağolsun yalnız bırakmadılar. Hep beraber üzüldük. Bir hafta önce kurtuldu diye sevindik ama aslı çıkmadı. Bugün ise çok sevinçliyiz" dedi.

Abimden bilgisayar isteyeceğim

Serbest bırakılan Gaziantepli er İrfan Beyaz'ın 12 yaşındaki kızkardeşi Saniye ise çok sevinçli olduğunu dile getirdi. Saniye, "Eğer abim eve gelirse birlikte gezeriz. Hem bana askerden gelince sözü vardı. Karnem bu sene de iyi olduğu için bilgisayar alacaktı. Gelirse bilgisayarımı isteyeceğim" diye konuştu.

RAMAZAN YÜCE - ANNESİNİN SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Terör örgütü tarafından kaçırılan 8 askerin serbest bırakılması rehin askerlerden Ramazan Yüce'nin Mersin'deki ailesini sevince boğdu. Oğlunun serbest kaldığı haberini televizyondan öğrendiğini söyleyen er Ramazan Yüce'nin annesi Fatma Yüce, "Oğlumu kurtaranlardan Allah razı olsun" dedi.

Mutluluğunu, haberi duyarak evine gelen komşularıyla kucaklaşarak paylaşan Fatma Yüce, "İnşallah kazasız belasız evladıma kavuşur, onu kucaklarım. Devlete teşekkür ediyorum. Şu anda çok mutluyum, bu habere inanmak istiyorum" diye konuştu. Oğlunun asker resmini öperek koklayan Yüce, "Ben oğlumu askeri elbise giydirerek askere gönderdim ama PKK kaçırdı, nereye götürdü bilmiyorum. Oğlum buraya geldiğinde kurban keseceğim, herkese dağıtacağım" dedi.

FATİH ATAKUL - BABA OĞULUN SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Denizlili asker Fatih Atakul'un evinde de büyük sevinç yaşanıyor. Denizli'de oturan Er Fatih Atakul'un ailesi, sabah saatlerinde aldıkları haberin ardından adeta bayram sevinci yaşadı. Baba, anne ve ağabey birbirlerine sarılarak sevinç gözyaşı dökerken, günlerdir endişeli bekleyişlerinin ardından bu sabah gelen haberle sevince boğulduklarını bildirdi.

Oğullarının kaçırıldığı günden itibaren evin önüne dev Türk bayrağı asan aile henüz oğulları ile telefonla görüşme fırsatı bulamadı. Anne Aynur Atakul, "Çok sevinçliyim. Allah herkesi evladına kavuştursun. Sevincimi bütün Mehmetçiklerle birlikte yaşamak istiyorum" dedi. Baba Süleyman Atakul ise, duygularını anlatamadığını belirterek "Allah devletimizden, milletimizden razı olsun. Şu an yaşadığım sevinci ifade edebilmek çok zor. Kaçırıldığı günden itibaren büyük bir endişe ile bekliyorduk" diye konuştu.

ÖZHAN ŞABANOĞLU - ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRDİK

Er Özhan Şabanoğlu'nun Hatay'daki ailesi, çocuklarından haber almanın sevincini yaşıdıklarını belirttiler. Baba Bahattin Şabanoğlu (60), merkeze bağlı Güzelburç beldesindeki evinde yaptığı açıklamada, birisi kız 8 çocuğu bulunduğunu, erkeklerden 6'sının Doğu ve Güneydoğu'da askerlik yaptıklarını, piyade er olarak vatani görevini yapan oğlu Özhan'ın (21) evin en küçüğü olduğunu söyledi. Oğlunun Hakkari'de irtibat kurulamayan askerler arasında bulunduğu haberini almalarıyla dünyalarının yıkıldığını ifade eden Şabanoğlu, ''15 gün boyunca çok zor günler geçirdik, devletime güveniyorum'' diye konuştu.

HALİS ÇAĞAN - HÜZÜN YERİNİ SEVİNCE BIRAKTI

Uzman Çavuş Halis Çağan'ın Adana'nın Tufanbeyli ilçesindeki aile fertleri de sevince boğulduklarını belirttiler. Bazı siyasi parti temsilcileri ile aile yakınları, uzman çavuşun evine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu, evdeki hüzünlü bekleyiş yerini sevinç gözyaşlarına bıraktı.

İLHAMİ DEMİR - HERKESİN GÖZÜ AYDIN
Askerlerden İlhami Demir'in Ağrı'nın Patnos ilçesinde yaşayan babası Rabih Demir de oğulları ve diğer arkadaşlarının kurtarılması haberini büyük bir seviçle öğrendiklerini söyledi.

''Diğer asker ailelerinin de gözü aydın olsun'' diyen baba Rabih Demir, ''Devletimiz çocuklarımızın kurtarılması için gereken herşeyi yapmıştır. Devletimizin birlik ve beraberliği için bize düşen ne varsa biz de her zaman yapmaya hazırız'' diye konuştu.
 
MEHMET ŞENKUL - TSK'YA TEŞEKKÜR EDERİZ
 
Piyade Çavuş Mehmet Şenkul'un babası Ali Şenkul, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğullarının silahlı kuvvetler bünyesine katıldığı haberini televizyondan duyduklarını bildirdi.

Haberi duyduktan sonra sevinç göz yaşlarını tutamadıklarını belirten baba Ali Şenkul, ''Başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve tüm bakanlara teşekkür ediyorum. Şehitlere rahmet, ailelerine de sabır diliyorum'' dedi.