BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Benitezin sabrı tükendi

Beşiktaş'la karşılaşacak Liverpool'un teknik direktörü Benitez'in galibiyet andı

Abone ol

Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. maçında 6 Kasım Salı günü Beşiktaş'la karşılaşacak Liverpool'un teknik direktörü Rafael Benitez, kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Rafael Benitez, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasında yer almak istediklerini ve bu hedefleri doğrultusunda Beşiktaş maçının çok önemli olduğunu ifade etti.

İspanyol teknik adam Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları üç maçıda kazanmak istediklerini belirterek, "İlk olarak Beşiktaş maçından üç puan ile ayrılmayız. Devler liginde yolumuza devam etmek istiyorsak bu amacımızın gerçekleşeceğine inanmalıyız ve hata yapmamalıyız. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkamamak dünyanın sonu değil. Ama biz tabiki 16 takım arasına kalmak istiyoruz. Bu amacımızı gerçekleştirmek için, hedefe ulaşacağmıza inanmalıyız. Önümüzde üç maç var. Bu üç maçıda kazanmak istiyoruz. Bugüne kadar aldığmız sonuçlar, grupta son sırada yer almamaza neden oldu. Ama salı akşamı doğruları yapan taraf olmak ve Beşiktaş'ı yenmek istiyoruz" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE HATA YAPARSANIZ CEZAYI KESERLER"

Rafael Benitez, Liverpool'un Şampiyonlar Ligi (A) Grubunda sonuncu sırada yer almasının süpriz olmadığını kaydederek, "Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız maçlar sonucu grubumuzda son sırada yer almamız bana göre süpriz değil. Eğer hata yaprsanız cezayı keserler. Bizim daha önceki yıllarda bu ligte yakaladığmız başarılar sonucu bu sezon ortaya koyduğumuz performans bir şeylerin sonunun geldiği anlamına gelmesin. Hala gruptan çıkma şansımız var. İlk hedefimizi Beşiktaş'ı yenmek. Ama grupta diğer oynanan maçlarına skorları ile ilgilenmiyorum. Biz işimizi doğru yapmaya çalışacağız. üç maçımızı kazanıp UEFA kupasına da gedirsek bu durumu kabullenmeliyiz. Ama artık inanmamız lazım. Salı akşamı ortaya koyacağımıs futbolun yanı sıra galip başarıyı yakalayacağımıza da inanmalıyız" dedi.

"KAZANMAK ZORUNDAYIZ BASKISI İLE ÇIKMAMALIYIZ"

İspanyol teknik adam, Şampiyonlar Ligi'nin maddi olarak da kulübe gelir getirdiğini belirterek, "Şampiyonlur Ligi maddi olarakta bizim için önemli bir gelir kaynağı. Finansal açıdan da kulübümüze katkı sağlamak istiyoruz. Ama tüm bu yaptığım açıklamaların doğrultusunda Beşiktaş maçına kazanmak zorundayız baskısı ile çıkmamalıyız. Biz doğruları yapan taraf olmak isteyeceğiz ve bunun sonucunda grubumuzdaki ilk üç puanımızı almaya çalışcağız" dedi.

Ayrıca Liverpool'un resmi internet sitesi Beşiktaş maçı ile ilgili olarak, Ertuğrul Sağlam'ın takımını yenmek zorunda olduklarını ve kırmızıların galibiyetten başka şanslarının olmadığını ortaya koydu. Site maç ile yaptığı yorumları şöyle sürdürdü;
"Salı günü Liverpool Ertuğrul Sağlam'ın takımını yenmek zorunda. Gruptan çıkmak istiyorlarsa bu maç son şansları olacak. Beşiktaş hala 2-1'lik zaferini kutluyor. Bu durum bizim için avantaj olabilir."

Site ayrıca 08 Aralık'te 2004 Olympiacos'u 1-0 geriden gelerek 3-1 mağlup ettikleri ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olduklarını hatırlatarak, "O gece Olympiacos'u yenmemizi sağlayan ruhu tekrar yakalamalıyız. Liverpool iyi bir takım. Sakatlıklara ve sorunlara rağmen salı gecesi sahadan galip ayrılmalıyız" diye yazdı.