BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Bu resmen ikinci darbe!

Pakistan'ın eski başbakanı Butto, ülkede olağanüstü hal ilan eden Müşerref'e kızdı

Abone ol

Pakistan'ın eski başbakanı Benazir Butto, ülkede olağanüstü hal ilan eden ve anayasayı askıya alan Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'i, ikinci darbe yapmakla suçladı.

Benazir Butto, Amerikan CBS kanalına verdiği mülakatta, “General Müşerref'in anayasayı askıya almasından, geçici anayasa ilan etmesinden büyük düş kırıklığına uğradım, General, kendisine iktidarın yolunu açan 1999'daki darbeden sonra ikinci bir darbe daha yaptı. Biliyorum ki yargıçlar bunun peşini bırakmayacak, biliyorum ki avukatlar bunun peşini bırakmayacak. Siyasiler ve parti sorumluları protesto edecek” dedi.

Muhalefetteki Pakistan Halk Partisi'nin lideri Butto, olağanüstü hal uygulamasının rejim ve halkı gereksiz yere karşı karşıya getirdiğini de belirterek, bunun aşırı dincilerin durumdan yararlanmalarına fırsat vereceğini kaydetti.
Yıllar süren sürgünden 18 Ekim'de ülkesine dönen ve seçimler öncesinde Müşerref ile iktidar paylaşımı konusunda anlaşan Butto, 1 Kasım'da Dubai'ye gitmiş ve dün olağanüstü hal ilan edildiğini duyunca da ülkesine geri dönmüştü. Butto'nun sürgünden döndüğü gün düzenlenen saldırıda 145 kişi ölmüştü.