BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.499,47
HABER /  EKONOMİ

Müjde! Benzine indirim üstüne indirim

Bu haber otomobil sahiplerini sevindirecek cinsten...

Abone ol

Bu habere şaşırmamak elde değil. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş benzin fiyatlarına yansımaya devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda motorin fiyatına 7, benzin fiyatına da gelen 5 kuruşluk indirimin ardından bugün benzine 5 kuruş indirim daha geldi.

GECE 24.00'DEN SONRA GEÇERLİ

Fiyatlar bu gece saat 24.00'ten sonra geçerli olacak.Bu indirim sonrasında İstanbul'da litresi ortalama 4.20 liradan satılan 95 oktan benzinin fiyatının 4.17 liraya gerilemesi bekleniyor.

 BAKAN YILDIZ MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız geçtiğimiz haftalarda indirim müjdesini vermişti.

İşte Bakan Yıldız'ın o açıklamaları;

''Petrol fiyatları 124-125 dolarlar civarında seyrederken, uluslararası bazı sivil toplum örgütleri 'Artık bu 150-200 doları görür' diye tahminlerde bulunurken biz, 'Bu fiyatlar hangi gerekçeyle çıktı da, daha da yükselecek' diye bir açıklama yapmıştık. Arz ve talep dengesizliğinden kaynaklanan sebepler yüzünden mi çıktı bunlar?

Hayır. Tamamen Türkiye'nin çevresinde bulunan ve Arap Baharı diye nitelendirdiğimiz ülkelerde oluşturulan siyasi istikrarsızlıklarla beraber bu fiyatlar tahrik edildi. Gerekçeleri arz ve talepten kaynaklanmıyor. Tekrar eski fiyatlara ulaşacaktır demiştik. Nitekim de öyle oldu. 90 dolar bandında olmasını, eğer olabiliyorsa daha da aşağı çekilmesini -makul bir seviyeye kadar- çünkü makul bir seviyeden sonrası üreticileri tehdit ediyor. Bunlar Türkiye açısından, hele hele ithalat yapan ülkemiz açısından iyi gelişmeler. Motorine yansıyan fiyatları benzin de takip edecektir.''