BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Muhtar'ın sorularını anlamsız buluyor

Hakkı Devrim, Reha Muhtar'ın Sabah'taki sorularını anlamsız bulduğunu söylüyor. Hakkı Devrim, Muhtar'ın gazetecilere yönelik eleştirileri ve ifadeleri karşısında şaşkın..

Abone ol

Radikal gazetesi yazarı Hakkı devrim, Reha Muhtar'ın soruları karşısında şaşkın olduğunu söylüyor. Devrim, Muhtar'ın önceki gün kaleme aldığı eleştirileri ve soruları karşısındaki yaşadığı şoku  yazısında açıkça belirtiyor. Devrim, Reha Muhtar'ın yazdıklarını bakın nasıl yerden yere vurmuş:


Bakındı hele, Reha Muhtar'ın şu sorduğuna!


Reha Muhtar soruyor: «Siz hiç Le Monde ile Le Figaro'nun kavga ettiğini gördünüz mü?» (Sabah, 28 ekim).
Elhak yerinde bir sual! Hele haşin ve aman nedir bilmez siyaset kavgalarının tarihe karışmakta olduğu bu dönemde, iki gazete veya basın-yayın grubu arasında kavga pek rastlanır hal değildir. Le Monde bugünlerde altmışıncı yaşını kutladı. Elli yıldan çok oldu benim de Le Monde okurları kafilesine katıldığım; bunu imtiyazlı bir durum saydığımı da itiraf edeyim. Hayır, Le Monde'un Le Figaro'yla değil kavga, dediğim türden herhangi bir tartışmaya girdiğini bile hatırlamıyorum.
Henüz o hizaya gelememiş olmamızdan duyduğum ezikliği de söyledikten sonra devam edeyim.
Reha Muhtar'ınki adeta meslekî bir deklarasyon. «Artık, yalaka olma hobisinden mustarip kıt beyinli kurnazların okuyucuyu aptal yerine koymalarına dur deme zamanı geldi» diye kükredikten sonra, soruyor:
«En güvenilmez meslekler grubu listesinin başlarında kimler var? Gazeteciler var... Niye gazeteciler var?»
Darılma ama Reha Bey arkadaşım, bunu sormak şimdi nereden geldi aklına?

KAYNAK:RADİKAL