BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,93
HABER /  GÜNCEL

Muhsin Kızılkaya ilk şoku atlattı! Neden aday yapılmadı?

AK Parti'nin 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri için YSK'ya verdiği aday listesinde yer alamayan Muhsin Kızılkaya ilk yazısını yazdı.

Abone ol

7 Haziran seçimlerinde Mersin'de AK Parti'den milletvekili olan Akil İnsanlar Heyeti'nde bulunan gazeteci-yazar Muhsin Kızılkaya bu kez aday gösterilmedi. Kızılkaya ilk yazısını Habertürk'e yazdı.

1 Kasım seçimlerinde neden aday gösterilmediği sorusuna ilginç bir cevap veren Kızılkaya, Kürt sorununda yeniden çatışmalı bir döneme girildiği için partisinin artık kendisine ihtiyacı kalmadığını söyledi. Kızılkaya "Sertleşti hayat, galiba Meclis’te bana düşecek iş yok, o yüzden yokum yeni dönemde" dedi.

Kürt olmanın ve kürtçe konuşmanın geçmiş dönemlerdeki zorluğuna değinen Kızılkaya, "Recep Tayyip Erdoğan adında bir “uzun adam” çıktı. “Ne yapıyorsunuz, niçin bu insanlara bu kadar zulmediyorsunuz, bundan sonra onların parmağı kesilse benimki kanayacak, bunu böyle bilin”dedi. O kanın, o gözyaşının içinde o kadar şefkatli bir sesti ki bu ses, solculuğumu, Kürtlüğümü, seküler hayat biçimimi, arkadaşlarımı, bir kısım akrabamı yaşadığım o mahallede bırakıp o sesin yanına koşmaya başladım. Benimkine benzer birçok sese daha ihtiyacı vardı çünkü" ifadelerini kullandı.

Barışa kan bulaştığını söyleyen Kızılkaya şu cümlelerle yazısını tamamladı:

MECLİS'TE BANA DÜŞECEK İŞ YOK, O YÜZDE YOKUM

"Seçildim, heyhat köprü inşaatında kullanılacak malzemenin her yerine tekrar kan bulaştı. Şimdi tekrar çocuklar ölüyor, üstelik kahpe mayınlarla hem de...Sertleşti hayat, galiba Meclis’te bana düşecek iş yok, o yüzden yokum yeni dönemde...Kan bulaşsa da her yerimize, en umutsuz zamanlarda “umudun, sözün bittiği yerde başlayan şey olduğuna” inandım."

KIRGIN DEĞİLİM, MEVZİME GERİ DÖNECEĞİM

"Şimdi hiç ama hiç kimseye kırgınlık duymadan, hiç kimseye sitem etmeden, daha önce, yani milletvekili olmadan önceki mevzime geri döneceğim. Barışın benim gibi, sizin gibi daha çok savaşçıya ihtiyacı var çünkü."