BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.389,63
HABER /  MEDYA

Muharrem Sarıkaya 14 Mayıs sonrasını yazdı: Sandık sonucu 3 bine yakın üst düzey yöneticinin kaderini de etkileyecek

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 'Sandığın ertesi günü…' başlıklı yazısında 14 Mayıs seçimi sonrası yaşanacakları değerlendirdi. Sarıkaya "İlk kez bu seçimde karşımıza önemli bir sonuç daha çıkacak; sandık sonucu sadece Cumhurbaşkanı veya milletvekillerini ilgilendirmeyecek." dedi.

Abone ol

"İki hafta sonra gelecek sandığın bugüne kadar olanlardan çok daha önemli bir farkı var.Bugüne kadar yapılan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri sadece bir kesimi ilgilendiriyordu." diyerek yazısına başlayan Sarıkaya, sandık sonucunun 3 bine yakın üst düzey yöneticinin kaderini de etkileyeceğini belirtti. Sarıkaya şunları kaydetti:

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri’nden, MİT Başkanı’na, Diyanet İşleri Başkanı’ndan Savunma Sanayii Başkanı’na, YÖK Başkanı’ndan Bakan Yardımcılarına, TRT Genel Müdürü’nden TOKİ Başkanı’na, Valilerden Merkez Bankası Başkanı’na, 208 üniversite rektöründen AFAD Başkan ve yardımcılarına kadar binlerce kişinin görevi de 14 Mayıs günü son bulacak.

Daha önce de burada yazdım, Cumhurbaşkanlığı 3 Numaralı Kararnamesi’nin 4’üncü maddesi çok net: “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ekli (I) sayılı cetvelde yer alanların görev süresi, atandıkları tarihte görevde bulunan Cumhurbaşkanının görev süresini geçemez...”

Yerlerine yeni atama yapılana kadar da devam ederler.

Aslında uygulanan Başkanlık Sistemi’nin bir gereği…

Önemli, bir o denli de gerekli bir karar, çünkü yeni seçilen Cumhurbaşkanı göreve geldiğinde birlikte çalışmak istediği kişileri atadığında kimse işe iade davası yoluna gitmeyecek.

“Bürokrat kıyımı yapılıyor…” isyanına da yol açmayacak...

Yazının tamamını okumak için tıklayın