BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.412,59
HABER /  POLİTİKA

Muharrem İnce'nin Erdoğan'a iki dolar sorusu

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Trabzon'da halka seslendi. İnce, halkı döviz bozdurmaya çağıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iki soru sordu.

Abone ol

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, vatandaşları döviz bozdurmaya çağıran Erdoğan'a seslenerek, "İki sorum var bir sen kendinkileri bozdurdun mu? İki vatandaş seni dinledi bozdurdu, zarar etti bu zararı kim karşılayacak?" diye sordu.

Dolar kurunun son dönemdeki anormal artışı iktidarla muhalefeti karşı karşıya getirdi. Hükümetin ve Erdoğan'ın "kumpas var" açıklamalarına karşın muhalefet partileri ise AK Parti'yi sorumsuzlukla eleştiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta sonu Erzurum'da yaptığı ilk mitingde faiz lobisi ve finans sektörünü işaret ederek hedefin Türkiye olduğunu söylemiş ve ""Bu ara birileri ülkemize çöreklendi, Gezi olaylarında olduğu gibi. Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin, avucunuzu yalayacaksınız. Yalnız bir şey söylüyorum, yastığının altında avrosu olan kardeşlerim, sizler paralarınızı gidin TL'ye yatırın, yerli paraya yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız" ifadelerini kullanmıştı.

İşte bu çağrı Erdoğan'ın rakibi CHP adayı Muharrem İnce'nin gündemindeydi. Trabzon mitinginde bu konuya değinen İnce eleştiri oklarını yönelttiği Erdoğan'ı böyle eleştirdi:

ZARARI KİM KARŞILAYACAK
"Döviz yükseliyor, durmuyor. Ekonomi bakanı kurlardan bana ne, başbakan dolsa ne olur dolmasa ne olur diyor. Bir zaman dolarınızı bozdurun dedi. İki sorum var bir sen kendinkileri bozdurdun mu? İki vatandaş seni dinledi bozdurdu, zarar etti bu zararı kim karşılayacak?

KÖPRÜLERDE DOLAR ÜZERİNDEN ANLAŞMAYI NİYE YAPTIN?
Köprülerde dolar üzerinden anlaşmayı niye yaptın? Kim yaptı? Ben mi verdim sen mi verdin? Benim bir sözüme cevap veriyor. Senin haddine mi dedi köprü yapmak dedi. Gel bir TV kanalına ben yalnız geleceğim yüreğin varsa gel karşıma, beş konu seç ben tek başıma geleceğim. "