BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  POLİTİKA

İnce'den Erdoğan'a: İspatlamazsam namerdim

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'yi kurmadan önce ABD'ye gidip Fethullah Gülen'den icazet aldığı iddiasıyla ilgili Erdoğan'ın 'ispatlamazsan namertsin' sözlerine yanıt verdi.

Abone ol

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ispatlamazsan namertsin' sözlerine "‘Ben de diyorum ki, 'İspatlamazsam namerdim'. Ben de şu soruyu soruyorum önce. 1- Kiminle gittiğini biliyorum. 2- Bana bunu söyleyen, seninle birlikte giden kişi zaten. Ama ona zarar verirsin biliyorum. Şimdi aranız bozuk." diye yanıt verdi.

24 Haziran'da yapılacak başkanlık seçimi kampanyasında iki liderin atışması giderek sertleşiyor. Gülen'le ilgili 'usulüne uygun başvuru yapılmadığı' iddiasıyla hükümetin tepkisini çeken İnce, son olarak dün Balıkesir mitinginde Erdoğan'ın AK Parti'yi kurmadan önce ABD'ye gidip Fethullah Gülen'den icazet aldığını ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam "Böyle hayal meyal şeyler istemem. Çıkıp bunu açıklayacak. Açıklamazsa namerttir." diyerek tepki gösterdi. Gözlerin çevrildiği İnce beklenen yanıtı bugün Trabzon'da düzenlediği mitingde böyle verdi:

"Ben bunları anlatırken ikide birde bana laf söylüyor, ben de cevap vermek zorunda kalıyorum. Onlardan birisi şu, ben dedim ki, 'Partiyi kurmadan önce Fetullah Gülen'e gidip icazet aldın mı?' O da bana dedi ki, 'İspatlamazsan namertsin'. Ben de diyorum ki, 'İspatlamazsam namerdim'. Ben de şu soruyu soruyorum önce. 1- Kiminle gittiğini biliyorum. 2- Bana bunu söyleyen, seninle birlikte giden kişi zaten. Ama ona zarar verirsin biliyorum. Şimdi aranız bozuk. Zaten yanında yola çıktığın kim kaldı ki? Bülent Arınç yok, Ertuğrul Yalçınbayır yok. O günlerde yanından ayrılmayan kişi, bana 'Beraber gittik' dedi. Şimdi ben onu korumak pahasına söylemiyorum. Bana 'Söyle' derse, ismini de veririm. Ayrıntılar saklı. 24 Haziran'dan sonra tümünü anlatacağım zaten merak etme."

İNCE NE DEMİŞTİ?
Balıkesir mitinginde konuşan İnce, şu ifadeleri kullanmıştı:
"Sana bir soru herkese FETÖ'cü dedin sen 2001'de partiyi kurarken icazet almak için Pensilvanya'ya gittin mi gitmedin mi? Kiminle gittiğini biliyorum ona zarar gelmemesi için söylemiyorum. Cumhurbaşkanı seçildiğimde icazet almak için gittiğini gün saati ile birlikte açıklayacağım."

İnce'den Pensilvanya iddiası! Ona zarar gelmemesi için söylemiyorum

İnce 'ABD'den arandım' demişti o belgeler ortaya çıktı!