BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,91
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te kıyamet kopartan Esad kavgası

Suriye tezkeresinin tartışıldığı Meclis kapalı oturumunda iktidar partisi ile muhalefet vekilleri fena kapıştı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Yabancı ülkelere asker gönderilmesini içeren tezkerenin görüşüldüğü TBMM'de kıyamet koptu. 

ESAD KAVGASI

AK Partili Canikli'nin "Esad'tan yana mısınız, Türkiye'den yana mısınız" şeklindeki sözleri tezkereye hayır oyu vereceklerini söyleyen CHP'li Muharrem İnce'yi çılgına çevirdi. İnce, "Esad'ın canı cehenneme. Esas siz Türkiye'den mi yanasınız, Obama'dan yana mı" diyerek hükümete çıkıştı.

MECLİSTEN İLK GÖRÜNTÜLER İÇİN...TIKLAYIN...

Meclis'teki milletvekillerin tartışmalarından solayı oturuma 5 dakika ara verildi. Aranın ardından Meclis kapalı oturuma geçti. Bu oturum 10 yıl basına açılamayacak.

Görüşme öncesinde usul tartışması yaşandı. CHP'li Muharrem İnce ve MHP'li Oktay Vural konuşmak için söz istedi. Kürsüye ilk olarak CHP Grupbaşkanvekili Muharrem İnce söz aldı.

İşte Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları;

HANGİ AK PARTİLİ'NİN ÇOCUĞU GİDECEK

Hükümetin kapalı bir oturumda gizli bilgi vermesini anlarız. Ama bizim söyleyeceklerimiz gizli değil. Neden milletten saklayacağız. Hangi AKP'nin çocuğu gidecek bu millet çocuklarını savaşa gönderecek ama ne diye gönderecek.Tartışmalar canlı yapılsın. Bu tezkere anayasa aykırıdır. Ortada silahlı bir saldırı yok. Anaya 92'ye aykırıdır.

EN ÇAPSIZ DIŞİŞLERİ BAKANI

Siz diyorsunuz ki kesin Suriye hükümetidir. Nerede biliyorsunuz. Sınır belli değil. Okuma yazman varsa bir oku. Okuduğunu anlamıyorsun. Suriye hükümeti saldırdım demiyor olayları araştırdım diyor, az öncede özür diliyor. Siz Türkiye'yi çapsız dışişleri bakanın maceraSI ile başını derde sokuyorsunuz. TBMM'nin başını derde sokmayın.

İşte Oktay Vural'ın konuşmasından satır başları;

DIŞ POLİTİKA İFLAS ETMİŞTİR

Türkiye çok kritik bir dönemden geçiyor. Dış politika iflas etmiştir. Bu diplomasi ile halledilmeyen bir konudur. Bugün diplomasinin halletmesi gerekn hususlarıu tehdit olarak geçiyor. PKK ile müzakereye gidenlerin bugün TBMM'den yetki istiyor. Biz hiçbir komplekse kapılmadan Türkiye'nin menfaati için görüşlerimizi açıklayacağız.

Bu tezkere ile elbette MHP olarak görüşlerimizi ifade edeceğiz ama milletimizin huzurunda da açıklarız. Millete karşı hesap vereceğimiz bir süreç ben bunları açık olarak paylaşmak istiyorum.  Kamuoyu ile paylaşılmamış bilgileri olabilir hükümetin saygı ile karşılarım. Ama biz milletimizin bizi dinlemesini istiyoruz."

CANİKLİ: "KİMDEN YANASINIZ"

Muhalefet temsilcilerinin konuşmalarının ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli "Kimden yanasınız, Esad'tan mı, Türkiyeden mi" diye sordu. İşte bu sözler CHP sıralarını hareketlendirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Türkiye'ye yönelik bir saldırı yapıldığına ve bu saldırıyı Suriye Hükümeti'nin üstlendiğine işaret ederek, ''Herkesin safını belirlemesi gerekiyor, Türkiye'den mi yoksa zalim Esed'den mi yanasınız? Çoluk çocuk demeden halkını bombalayan Esed'den mi yanasınız? Bunun kararını vermeniz gerekiyor. Suriye'nin Bakanı 'Biz yaptık özür diyoruz' diyor, bir arkadaşımız 'hayır Suriye yapmadı' diyor. TBMM'de hiç kimse bu ülkeye saldırı yapan bir ülkenin politikasını savunamaz, görevimiz bu ülkeyi savunmaktır'' diye konuştu.

"SİZDE BU YÜZDEN KISKANÇLIK OLABİLİR"

Geçen hafta AK Parti'nin kongresini yabancı medyanın da yer aldığı 100'den fazla basın organının takip etiğini kaydeden Canikli, şöyle devam etti:

''Bütün belli başlı gazetelerde, hem kongre ile ilgili hem de konuşmalarla ilgili haberler çıktı. Dış politikanın başarısı bu gibi hususlarla ortaya çıkıyor. CHP ya da herhangi partinin geçmiş dönemde iktidar olduğunda onun kongresini kimler izliyordu? Dünyanın herhangi bir yerinde onunla ilgili haberler görüyor muydunuz? Bu, dış politikadaki başarıdır, teknik mimarı da Dışişleri Bakanımızdır. Başka devlet başkanları da 'Türkiye bugün kendi topraklarını aşmış bir ülkedir' diyor. Sizde bu yüzden kıskançlık olabilir ama bu onur Türk milletinindir.''

İNCE: "ESAD'IN CANI CEHENNEME"

Canikli'nin kızdıran sözlerine cevap vermek üzere tekrar kürsüye geldi. İnce, “Esad’ın canı cehenneme bana ne Esad’tan biz Türkiye Cumhuriyeti’nden yanayım. Peki ben de size soruyorum siz Türkiye’den yana mısınız, Obama’dan yana mısınız” diye konuştu.

CEYLAN DERİSİNDE SAVAŞ KARARI

CHP'li milletvekilleri, AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy'a tepki gösterdiler. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç  ''Ceylan derisinde oturmak kolay. Ceylan derisinde savaş kararı'' diye bağırdı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç'ın da bağırdıkları görüldü.