BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Muhalifler yeni Suriye'yi anlattı

İstanbul'da yapılacak "Suriye'nin Dostları Konferansı" öncesi Suriyeli muhalifler İstanbul'da toplandı.

Abone ol

Toplantının ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Suriye Ulusal Meclisi resmi sözcüsü Besma Kodmani, görüşmelerde Suriye Ulusal Meclisi ve diğer muhalif grupların karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğunu belirtti. Kodmani, gelecekte demokratik ve çoğulcu bir yönetim hedeflediklerini söyledi.

Sözcü Kodmani, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Toplantıda Suriye'de yaşayan tüm mezhepleri ve grupları temsil edecek olan geleceğin demokratik Suriyesini konuştuk. Gelecek dönemde ırk ve din ayrımı yapmayan tüm Suriyelileri temsil edecek çoğulcu bir yönetim olacak. Bu buluşmanın stratejisi, tüm Suriyeli muhalifleri bir araya getirmek ve birlikte mücadele etmelerini sağlamaktır. Bizim hedeflediğimiz yönetim demokratik, çoğulcu ve modern demokrasinin prensiplerini uygulayacak bir yönetim olacaktır."

Yeni yönetimin tüm Suriyelileri temsil edecek ve bireylerin hukukuna riayet edecek bir yönetim olacağının altını çizen Kodmani, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni Suriye kurulduğunda tüm Suriyeliler bunun kendilerinin eseri olduğunu hissedecek. Yeni oluşturulacak hukuk sadece sayılı grubun değil tüm Suriyelilerin yararına olacak. Suriye'de işsizlik sorunu var. Yeni istihdam alanları oluşturmak yeni Suriye devletinin öncelikli hedeflerindendir. Suriyeli işadamları yeni kurulacak yönetimde çalışma ve yatırım özgürlüklerinin korunacağından emin olmak istiyor. Büyük bir sınavla karşı karşıyayız. Suriyeliler şöyle soruyor: Suriye'yi nasıl bir gelecek bekliyor? İşte bizim çabamız ve bu toplantıyı yapmamızın nedeni tüm Suriyelileri memnun edecek bir yönetimin oluşmasıdır."