BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Ankara ve İzmir'de meydan savaşı!

KESK'in Ankara'da düzenleneyeceği 4+4+4 protestosuna polis engel olmak istedi ama, gerginlik tırmanınca izin verildi.

Abone ol

Ankara'da 4+4+4 protestosu için Eskişehir'de otobüsle durdurulan KESK üyeleri hızlı trenle Ankara'ya geldi. İzmir Konak Meydanı'nda protestoculara polis boyalı su ve biber gazı sıkarak müdahalede bulundu. Yurdun dört bir yanından Ankara'ya gitmek için yola çıkan otobüslere ancak sabah saatlerinde izin verildi.

Ankara'da KESK üyeleri Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı trafiğe kapattı, polis eyleme son verilmesi için son ikazını yaptı. Eylemin sürmesi halinde 'zor kullanılarak müdahale edileceğini' söyledi. Polis KESK'in Güvenpark'ta toplanma isteğini iletmek için İçişleri Bakanı Şahin'i aradı. Ancak buna izin verilmeyeceği açıklandı. KESK Başkanı ise oturma eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Konak Meydanı'nda toplanıp Karşıyaka'dan vapurlarla gelenlerle buluşmak isteyen KESK üyesi yaklaşık 300 kişiye polis izin vermedi. Çıkan arbede de polis TOMA araçlarından grubun üzerine su, biber gazı ve boyalı su sıktı.

Şu an için gözaltı olmadığı bildirilirken, arbedenin ardından grupla polisler arasındaki görüşmenin devam ettiği öğrenildi. Dün, gece de, İzmir BüyükşehirBelediyesi önünde toplanıp Ankara'daki protesto eylemine gitmek isteyen gruba, polis tarafından izin verilmemişti.

İŞTEO ANLAR


ANKARA'DAKİ EYLEME POLİS ENGELİ

KESK'in Ankara'da düzenleyeceği 4+4+4 protestosu için yurdun dört bir yanından Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan otobüsler polis tarafından durduruldu. Ankara Valiliği eylemin engelleneceğini açıklasa da gerginliğin tırmanmasının ardından İstanbul ve Konya'dan yola çıkan otobüslerin jandarma kontrolü altında Başkent'e girmelerine izin verildi. Eylemciler Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı trafiğe kapattı, polis eyleme son verilmesi için son ikazını yaptı. Eylemin sürmesi halinde 'zor kullanılarak müdahale edileceğini' söyledi. Polis KESK'in Güvenpark'ta toplanma isteğini iletmek için İçişleri Bakanı Şahin'i aradı. Ancak buna izin verilmeyeceği açıklandı. KESK Başkanı ise oturma eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

GÜVENPARK'A İZİN VERMEYİZ

Güvenpark tartışmasıyla ilgili bir emniyet yetkilisi "Güvenpark'a izin veremeyiz. Çünkü yasal eylem alanı değildir. Ayrıca Başbakanlığa çok yakın olduğu için güvenliği tehlikeye atamayız. Bu son kararımız." diyerek son noktayı koydu.

Buna karşılık KESK Başkanı ise "Yani her türlü müdahaleyi edeceğim, saldıracağım diyorsunuz. Peki o zaman biz burada oturmaya devam edeceğiz. Diğer gruplarımız da bulundukları yerde oturmaya devam edecekler" dedi.

KESK BAŞKANI LAMİ ÖZGEN'DEN AÇIKLAMA

"Bizim iki günlük programımız emniyet görevlilerine Güvenpark'ta üç grubun buluşmak istediğini söyledik. Orada basın açıklamamızı yapmak istiyoruz. Ama orada kalmayıp başka bir yerde programımızı iki gün boyunca sürdürmek istiyoruz. Demokratik hakkımızı kullanacağız, bundan vazgeçmiyoruz."

Polis Güvenpark'a izin vermiyor, birleşmelerine izin vermiyor, "dağılın" diyor. KESK Başkanı, polislere "Dövebilirsiniz, gaz sıkabilirsiniz ama dağılmayacağız. Unutmayın ki Mithatpaşa'daki grubun buraya gelmesine izin vermezseniz onlar kontrolsüz hale gelir" dedi.

ŞAHİN'E TELEFON

Eylemdeki üç grup Güvenpark'ta buluşmak istiyor. Güvenpark, Başbakanlık binasının bitişinde bulunuyor. Emniyet Yetkilileri göstericilerin Güvenpark'ta toplanma talebini sormak için İçişleri Bakanı'na ulaşmaya çalışıyor. Güvenpark Başbakanlığın hemen yanında bulunuyor.

SON PAZARLIK YAPILIYOR

KESK Başkanı, emniyet müdürüyle son pazarlığı yapıyor. Emniyet yetkililerinin "Yolu açın" önerisine, KESK Başkanı "Demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Biz sizden üç grubumuzun bir araya gelmesine izin verin, dağılalım" dedi. Bu son pazarlığın arabuluculuğunu ise CHP'li milletvekili İsa Gök yapıyor. Emniyet güçleri ise valiliğin kesin emri olduğunu ve buna izin vermeyeceklerini belirterek bu öneriyi reddetti.

POLİS "SON İKAZINI" YAPTI

Göstericiler Tandoğan'dan Kızılay'a geldiler ve Ankara'nın en işlek caddelerinden olan Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nı trafiğe kapattılar.

Poliste bulvarın Kızılay girişini kapattı. Şu anda göstericilerle polis karşı karşıya bekliyorlar. Bu arada bir emniyet müdürü mikrofonu alarak göstericilere son ikazı yaptı. Eylemin yasa dışı olduğunu vurgulayan polis, "Burada başkalarının haklarını gasp ediyorsunuz, hak arama böyle olmaz. Ankara'nın en işlek caddelerinden birini trafiğe kapatanız. Lütfen bu caddeyi trafiğe açın. Aksi takdirde zor kullanılarak müdahale yapılacak." diyerek son ikazı yaptı.

GÖSTERİCİDEN ÇOK POLİS VAR

Ankara Kızılay meydanı KESK eylemcilerinin nihai hedefi. Eylemcilerini amacı 4+4+4'ü protesto etmek için bir yürüyüş yapıp geceyi de Kızılay meydanında geçirmek

"YÜRÜYÜŞ OLURSA POLİS MÜDAHALE EDECEK"

Ankara polisi ise Kızılay yönünde panzerlerle barikat kurmuş durumda. Tandoğan Meydanı'ndaki gösteriyi izleyen polis, göstericilerin yürüyüşe geçmesi durumunda ise müdahale edecek.

Şehir dışından gelip, polis koridorunu aşabilenler de, Tandoğan'a gelmeye çalışıyor.

KESK, Ankara Valililiği'nin yasağına rağmen 4+4+4 eğitim sistemini protesto için Ankara'da yürümeye kararlı.

Ankara Valiliği şehir girişlerinde önlem aldı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen KESK eylemcilerine dün geceden itibaren izin verilmemişti. Ancak gerginlik tırmanınca jandarma önce kimlik kontrolü yaptı, ardından ise otobüslerin kente girişine izin verdi.

Ankara'da bulunan KESK üyeleri, kentin iki noktasında buluşmaya başladı. Bir grup Celal Bayar Bulvarı'nda, diğer grup Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda.

KESK: "HEDEF KIZILAY"

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, hurriyet.com.tr'ye nihai hedefin her iki grubun da Tandoğan Meydanı'na gelmesi olduğunu, buradan da Kızılay'a yürünmesi konusunda kararlı olduklarını söyledi.