BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

4+4+4 eylemi kimlik kontrolüne takıldı

CHP Adana milletvekili Ali Demirçalı, Adana'dan yola çıkan Kesk ve Eğitim-sen üyelerinin kimlik kontrolü için durdurulup gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Abone ol

Demirçalı, "Bu yapılanların seyahat özgürlüğünü kısıtladığını, burada insanların yaptığı tek şey yanlış olan 4+4+4 eğitim sistemine karşı tepki göstermek" olduğunu söyledi.

Ali Demirçalı; "Eğitim çok önemli bir konu bunun için elimizden gelen bütün mücadeleyi göstereceğiz. İktidar 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili vatandaşlarımızın kabul edebileceği makul bir şeyler ortaya koymamıştır. Vatandaşlarımızın yaptığı tek şey bu durumla ilgili tepkilerini göstermektir" dedi.

Bu yapılanlar tam bir diktatörlüklük olduğuna işaret eden Demirçalı," İçişleri bakanın adil ve hakkaniyetli davranmasını istiyoruz. Vali ve emniyet müdürlerine de sesleniyorum; bir gün bu hesap tersine dönebilir. Adana Emniyet Müdürü ile görüştüm. Gözaltındaki 47 kişinin serbest bırakıldığı ve kalan 17 kişinin de bırakılacağı bilgisini aldım" dedi.

Demirçalı, Adana'daki arkadaşlarının Ankara'ya gelmelerinin emniyet güçleri tarafından engellenmesine rağmen İnönü Parkında oturma eylemi yaptıklarını söyledi.