BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Erdoğan gitti, İran tarih verdi!

İran'ın nükleer programı üzerinde yaşanan uluslararası uyuşmazlığın çözümü için görüşmeler 13 Nisan'da yapılacak.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran temaslarına başladı. Erdoğan, İran yönetimine nükleer program görüşmelerini İstanbul'da yapmayı teklif ettiklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran ile nükleer görüşmelerin İstanbul'da yapılmasına ilişkin, ''Sayın Salihi bu konuda zaten İstanbul'da yapılmasını daha önce de söylemişti. Şimdi karşı tarafta da bu konuda Kore Zirvesi'nde aldığımız bilgilerle olumlu gelişmeler var. Öyle zannediyorum ki onların açıklamasını da beklemek durumundayız. Biz de bu sürece olumlu katkıda bulunmayı arzu ediyoruz. Çünkü baştan itibaren bu konuyu en yakın takip eden üçüncü ülke konumundayız'' dedi.

İRAN TELEVİZYONUNDAN İLGİNÇ YAYIN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'a indiğinde İran Devlet Televizyonu'nda yayımlanan belgeselde  Türkiye'ye yönelik üstü örtülü bir tehdide yer verildi...
Ayrıntıları okumak için TIKLAYIN...


Erdoğan, ''Nükleer enerji konusunda kimseye barışçıl amaçlı olduktan sonra herhangi bir dayatma yapma hakkı yoktur. Nitekim Kore'deki toplantıda da nükleer sivil enerji noktasında, askeri enerji noktasında, bunların ortak ele alınması gündeme geldi. Tabii nükleer silahlara karşı aklıselim sahibi olan herkes normalde karşı çıkıyor. Ve böyle bir dayatmayı yapmaya da kimsenin hak ve salahiyeti yoktur'' diye konuştu.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Tahran'da havalimanında karşılaması sonrasında açıklama yaptı.

Türkiye'nin söz konusu toplantıya ev sahipliği yapmak istediğini belirten İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, 5 artı 1 olarak bilinen ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve Almanya ülkeleriyle görüşmelerin 13 Nisan'da yapılabileceğini açıkladı.

SURİYE KONUŞULACAK

Güney Kore'den İran'a geçen Başbakan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın yanısıra İslami Danışma Meclisi Başkanı Ali Laricani'yle de biraraya gelecek.

Erdoğan'ın gündeminde İran'ın ABD ve Batı ülkelerinin tepkiyle karşıladığı nükleer faaliyetleri, Suriye'deki gelişmeler var.

MİT MÜSTEŞARI FİDAN DA İRAN'DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a İran ziyaretinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar eşlik ediyor.

ABD, TÜRKİYE VE SURİYE'Yİ KARŞI KARŞIYA GETİRİYOR

Griffin Tarpley, Suriye yönetiminin ayaklanmayı temelde bastırdığını ve bunun ABD için yenilgi anlamına geldiğini iddia ederek, Obama yönetiminin bu yenilgiyi gidermek için Türkiye ve Suriye'yi karşı karşıya getirdiğini öne sürdü.

Tarpley ayrıca, Suriye Ulusal Konseyi güçleri, gözlemciler ve Özgür Suriye Ordusu'nun dünyada bir histeri yaratmaya çalışmak için, öldürülen kişi sayısını şişirecekleri ve bunun Türkler'i harekete geçireceği yorumunu yaparak şöyle devam etti:

"Bu Türkiye için ulusal bir intihardır. Atatürk bunu biliyordu. Kürt-Türk liderler Atatürk'ü küçümsüyor. Eğer onun bilgeliğini takip etselerdi bu durumda olmayacaklardı ve geri adım atmaları gerekiyor."