BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Muhalefetten destek istedi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Toprak Koruma Kanununda değişiklik öngören tasarının kanunlaşması için TBMM’de muhalefet partil...

Abone ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Toprak Koruma Kanununda değişiklik öngören tasarının kanunlaşması için TBMM’de muhalefet partilerinden destek istedi.
TBMM’de ilk olarak CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’yi ziyaret eden Bakan Mehdi Eker, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmazken, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, görüşmeye ilişkin detayları anlattı. Hamzaçebi, “Sayın Bakan TBMM’nin gündeminde olan Toprak Koruma Kanunundaki değişikliğe ilişkin tasarısının yasalaşması için CHP’den destek istediler. Tasarı, tamamen teknik nitelikli bir tasarı. Türkiye’deki tarım işletmelerinin sayısal olarak çokluğu, küçüklüğü tarım sektörünün önündeki en önemli sorundur. İşletme sayısının azılması ve işletme büyüklüğünün artması tarım sektöründeki vatandaşlarımızın, üreticilerimizin lehine olacak bir iştir ve tarım sektörünün rekabetçi olması açısından önemlidir. CHP olarak tasarının yasalaşması konusunda gerekli desteği vereceğiz” dedi.
CHP grubunun ardından MHP grubuna geçen Bakan Eker, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ile görüştü. Görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı. Tasarının Genel Kurul görüşmeleri salı ve çarşamba günleri yapılacak.
(İHA)