BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı o ilde açıklanacak

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının Afyonkarahisar’da yapılacak toplantıda açıklanacağını kaydet...

Abone ol

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının Afyonkarahisar’da yapılacak toplantıda açıklanacağını kaydetti.
Koca, Eskişehir’de parti binasında düzenlenen halk günü uygulaması öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Koca, TÜLOMSAŞ’a personel alınacağını açıkladı. Her hafta yeni bir açıklama yaptıklarını ifade eden Koca, “İki aydan beri takip ettiğimiz ve üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Büyüyen ve gelişen demiryolu araç üretiminde lider konumunda olan TÜLOMSAŞ’ın personel ihtiyacı vardı. 2014 yılı için 142 kişilik istihdam sağlanacak” dedi.
Koca, TÜLOMSAŞ’a 142 personel alınması için gerekli onaylar alındığını ve bunun TÜLOMSAŞ’a bildirildiğini de ifade ederek, “Alınacak 142 personelin 120’sinin kadrolu işçi kadrosunda alınacak. Bunların Endüstri Meslek Lisesi mezunu olması isteniyor. 15 tane muhtelif birimlere 4 yıllık üniversite mezunu mühendis alınacak. 6 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu, 1 Meslek Yüksek Okulu mezunu Tekniker istihdam edilecek. Mühendis kadrolarında mülakat söz konusu değil başvuru yapan adayların KPSS puanları göz önünde bulundurulacak. KPSS’de en yüksek puana sahip olanlar direk işe başlayacak. 4 yıllık mezun olmayanlar da İş ve İşçi Bulma Kurumu tarafından sıralanacak ve mülakata yapılarak işe alınacak. İlan bugün ya da en geç yarın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda askıya çıkacak. İstihdamın ilk adımı atılmış olacak. TÜLOMSAŞ ve Eskişehir açısından bu önemli bir adım, son 10 yılda TÜLOMSAŞ’a 500 kişilik istihdam sağlanmıştı, bunu 642’ye çıkarmış olacağız, bunun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

"1 MAYIS BAYRAM HAVASINDA KUTLANMALI"
1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına da değinen Koca, tüm çalışan kesimlerin bayramını kutladı. O günün resmi tatil olarak kutlanmasının AK Parti hükümeti zamanında gerçekleştiğini hatırlatan Koca, “Ancak ne yazık ki bu kutlamalarda olumsuz bir takım görüntülerle karşılaşıyoruz. Bu yıl bu tarz görüntülerle karşılaşmamayı umuyoruz. Hiç kimsenin zarar görmemesini arzu ediyoruz. Şehrimizde de 1 Mayıs’ın bayram havasında kutlanmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

"KUPA ESKİŞEHİR’E GELECEK"
Eskişehir’in önemli gündemlerden birinin de Eskişehirspor olduğunu aktarab Salih Koca, Konya’da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinde coşkuyla Eskişehirspor’un yanında olacaklarını ifade etti. Koca, kupanın Eskişehir’e geleceğine inandığını söyleyerek takıma başarılar diledi.

"AŞAĞISÖĞÜTÖNÜ’NDEKİ DOĞALGAZ SORUNU ÇÖZÜLMEYE ÇALIŞILACAK"
Aşağısöğütönü Mahallesi’ndeli TOKİ evlerinde yaşanan doğalgaz kesintilerini de değerlendiren Koca, şöyle devam etti:
“Yönetici arkadaşlarımızla görüştük. Ankara’da gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz, sorunu hep beraber çözemeye çalışacağız. TOKİ tarafından yapılan 950 konutta dar gelirli vatandaşlar kalıyor. Doğalgaz, elektrik su abonmanlık ücretlerine varıncaya kadar hükümetimiz tarafından karşılanmıştır. Resmi olarak sıkıntı olmayacak çözüm yolları varsa bunu çözmeye çalışacağız.”

"BÜYÜKERŞEN’İN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI ESKİŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ"
CHP’nin Cumhurbaşkanlığı anketinden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in çıkmasını da değerlendiren Koca, şöyle konuştu:
“Anketten Yılmaz Büyükerşen’in çıkmasının şehrimiz adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. CHP’nin iç meselesi, bu konu üzerinde konuşmanın çok doğru olacağını düşünmüyorum. Ama AK Parti’nin adayının kim olacağı konuşuluyor. İl başkanları ve milletvekilleriyle çalışmalar yapıldı. 9,10 ve 11 Mayıs’ta Afyonkarahisar’da yapılacak toplantıda milletvekilleri ve MKYK üyeleri ile birlikte değerlendirmeler ve görüşmeler, gerekli istişareler yapılacak ve bunun sonucunda AK Parti Cumhurbaşkanı adayını açıklayacak. Umarım Türkiye’ye yakışan bir seçim olur, kazanan ülkemiz olur. Demokratik yollarla yarışan ve demokrasi mücadelesi verecek tüm adaylara başarılar diliyorum. İnşallah hedefimiz ilk turda AK Parti’nin gösterdiği adayın Cumhurbaşkanı seçilmesidir.”
(İHA)