BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  GÜNCEL

Muhalefet seçimlerde birleşti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, 1 Haziran seçimlerinde muhalefet partilerinin birleştiklerini bunun sonucu Yalova’da CHP, Ağrı’da...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, 1 Haziran seçimlerinde muhalefet partilerinin birleştiklerini bunun sonucu Yalova’da CHP, Ağrı’da BDP’nin seçimleri kazandığını söyledi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 1 Haziran seçimlerini seçimleri muhalefetin kazandığını, AK Parti’nin kaybettiğini ifade eden Faruk Loğoğlu, “14 yerde yapılan seçimlerin 9 tanesini muhalefet partileri, 5 tanesini iktidar partisi kazanmıştır. AK Parti’nin düşüşte olduğunu görüyoruz. Özellikle Yalova ve Ağrı’da seçimi kazanabilmek izin muhalefet partilerinin kendiliklerinden birleşmeleri ve Yalova’da CHP, Ağrı’da BDP’nin kazanmasına giden yolu açmaları olmuştur. Bir noktada muhalefet kendiliğinden birleşiyor, AK Parti’nin temelini sarsıyor” dedi.
Yurtdışı seçmen sayısının Türkiye’deki toplam seçmen sayının yaklaşık yüzde 6’sini oluşturduğunu belirten Loğoğlu, CHP’nin bu bağlamda yurtdışındaki seçmenlere yönelik toplantılar yapacağını söyledi.
Gezi olaylarına değinen ve bu yönde hükümeti eleştiren Loğoğlu, Türkiye’nin itibarının ayaklar altına alındığını, CNN muhabirinin kimlik kontrolü için polis tarafından kısa süreli gözaltına alınmasının Türkiye’yi zor bir duruma soktuğunu belirtti.
Avrupa Parlamentosunda yapılan seçimlerde aşırı ırkçı partilerin yükselişte olmasının kaygı verici olduğunu ifade eden Loğoğlu, bunun öncelikle AB üyesi ülkelerin sorumluluğu olduğunu söyledi. Avrupa’daki yabancı düşmanlığına dikkat çeken Loğoğlu, “İngiltere ve Fransa hükümetleri açıklamalar yaptı. Demek ki bir rota ayarı ve bu yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın önüne geçmek üzere AB ülkelerinin adım atması bu gelişmeler üzerine sağlanabilir düzeye gelmiş diyebiliriz” diye konuştu.
Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı konusunda yaptığı açıklamaların sorulması üzerine, “Cumhurbaşkanlığı makamı her Türk vatandaşının hakkıdır. Bu makama talip olan herkesi anlayışla karşılarım. Partimizde bu yöndeki çalışmalar devam ediyor. Biz ülkeye öncelikle nasıl bir Cumhurbaşkanı olması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yaptığı açıklamaları hatırlatan Loğoğlu, “Sayın Arınç diyor ki, ‘muhalefet partileri sürekli bir arayış içindeler ama Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak, sonuçlar ortaya çıkacak farkına varmayacaklar’ dedi. Sayın Arınç’a diyorum ki, o sonuç ortaya çıktığında ve kendisi bu sonucun farkına vardığında çok şaşıracaklar” şeklinde konuştu.
(İHA)