BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.384,69
HABER /  POLİTİKA

Muhafelet Kılıçdaroğlu'na yakıştıramadı

Cumhurbaşkanı Gül'ün resepsiyona katılmayan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun tavrını siyasiler doğru bulmadı.

Abone ol

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği meşaleli yürüyüşe katılmayı tercih etti. Siyasi parti temsilcileri, "Katılmalıydı, kendisine ve CHP'ye yakışmadı." değerlendirmesinde bulundu.

Suat Kılıç (AK Parti Grup Başkan Vekili): CHP tüzel kişiliğine yakışmadı. Cumhuriyet Bayramı'nı protesto edenler artık 'Cumhuriyet'i biz kurduk' demeye yeltenmesinler. Bu kendi bileceği bir iştir. Ama mazereti de makul bir gerekçesi de yok. Çocukça ama masumiyetten uzak davranış. Cumhuriyet'in kurumlarına karşı tavır koymak hiç kimsenin hakkı değildir. Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde ol da, istiyorsan kalan 364 günün 364'ünde de halkın içinde ol.

Oktay Vural (MHP Grup Başkan Vekili): 29 Ekim hepimizin bayramı. CHP Genel Başkanı'nın gerekçe ne olursa olsun resepsiyona katılmamasını yadırgıyorum. Siyasi amaçlarla katılmaktan imtina edilmesini anlamlı davranış olarak görmüyor ve son derece yanlış buluyorum. Cumhuriyet'in kuruluş resepsiyonuna katılmamanın izah edilebilecek bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Cumhurbaşkanı'nı eleştirebilir, görüşlerine katılmayabilirsiniz. Ancak, Cumhurbaşkanı kim olursa olsun, makamı devletin birliğini temsil eder. Devletin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanı davet ediyorsa, orada bulunmak gerekir.

Mustafa Kamalak (Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı): Kılıçdaroğlu resepsiyona katılmalıydı. Çünkü bu bayram cumhurun bayramıdır. Katılmaması için hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bu gibi tutumlara karşı asıl kararı milletimiz verecektir.

Mustafa Destici (BBP Genel Sekreteri): Kılçdaroğlu'nun yeni CHP iddiasına yakışmadı. Resepsiyona katılmaması da Genelkurmay'ın alternatif resepsiyon düzenlemesi de doğru değil. Cumhuriyet'in kuruluş gününde ikilik görüntüsü veren bu manzarayı onaylamıyoruz. Hiç olmazsa saatleri ayarlanıp aynı saate konmamalıydı. Bu gibi tutumların millete hiçbir yararı yok.

Kaynak: Zaman