BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Elmadağ'da geleceğin su projesi

Elmadağ'da doğal su kaynaklarının korunması amacıyla düzerlenen projesi sona erdi.

Abone ol

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde düzenlenen ''Etrafımız Suyla Çevrili Fakat İçecek Bir Damla Su Yok'' isimli proje kapsamında gelen 13 ülkeden 38 eğitimci ve öğrenci, çalışmaları ve gezilerinin tamamlanması üzerine ülkelerine dönmeye başladı.

Elmadağ Yeşildere Fatih İlköğretim Okulu öğretmenlerince hazırlanan proje çerçevesinde dünyanın genel bir sorunu olarak kabul edilen küresel ısınma ve su kaynaklarının yok olmasının çözümüne katkıda bulunabilmek amacıyla bir araya gelen eğitimci ve öğrenciler için Elmadağ Belediyesinde bir kokteyl verildi.

Kokteyle Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, kokteylde yaptığı konuşmada konukları Elmadağ'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Hepimiz suya muhtacız. Görülüyor ki, susuzluğa doğru gidiyoruz'' dedi. Şahin, yapılan çalışmaların yaşanan sorunun çözümüne katkı sağlanması için faydalı olabileceğini söyledi.

Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek de Cumhuriyet'in 87. yıldönümünde konukları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Yabancı eğitimciler de konuşmalarında Türkiye'yi çok beğendiklerini ve memnun bir şekilde ülkelerine döndüklerini söyledi.