BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muğlada öyle bir defile vardı ki...

Teneke kutu, poşet, CD, pipet ve daha aklınıza gelecek bir çok atık... Bunlarla kıyafet yaptılar bir de defile düzenlediler.

Abone ol

Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden bir grup öğrencinin, Bahar Şenliği kapsamında atık malzemeler kullanarak hazırladığı defile, büyük beğeni topladı.

Bodrum'da, bu dönem ilçe merkezinden Ortakent- Yahşi beldesindeki yerleşkesine taşınan Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki defilede renkli görüntüler oluştu.

Teneke kutu kapağı, poşet, CD, pipet, gazete kağıdı gibi atıklar kullanılarak yapılan giysilerin sergilendiği defilede öğrencilerle birlikte Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Ayla Eriş de podyuma çıktı.

Defilede yer alan giysileri resim bölümü öğrencisi Funda Alişko ile grafik bölümü öğrencisi Hazal Topçubaşı'nın tasarladığı öğrenildi. Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Ayla Eriş, öğrenciler böyle bir düşünce ile geldiklerinde onlara destek verdiğini söyledi.

Eriş, "Onların bu konudaki teklifini kabul ettim. Geri dönüşümü olan malzemeleri sanatsal bir malzemeye döndürmelerine destek verdim" dedi.