BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Engelsiz yüreklerin askerlik heyecanı

Özürlü olduklarından dolayı askerlik yapamayan bedensel engelliler, Siverek'te temsili olarak 1 günlüğüne asker oldular.

Abone ol

Engelliler Haftası etkinlikler kapsamında özürlü olduklarından dolayı askerlik yapamayan bedensel engelliler, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde temsili olarak 1 günlüğüne çakı gibi asker oldu.

107. Topçu Alay Komutanlığında düzenlenen törende 10 bedensel engelli sabah erken saatlerde nizamiyede girişleri yapılarak silah altına alındılar. Silah altına alınan 10 bedensel engelli genç, Alay Komutanlığında vatani görevlerini yapan diğer silah arkadaşlarıyla tanıştı. Alay Komutanlığında bulunan silahları tanıyıp, fidan diken askerler daha sonra ailelerinde katıldığı yemin törenine geçildi. Yemin töreninin ardından terhis belgelerini aldılar.

ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR

Yemin töreninde konuşma yapan 107. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Fatih Övünç, "Kahraman Mehmetçiklerimiz her Türk genci gibi bu evlerinden sevgiyle karşılandılar. Halen askerlik hizmetini yapan arkadaşları ve komutanları tarafından kışlamızda sevgiyle, coşkuyla karşılandılar. Askeri üniformalarını giydiler, temel eğitimlerini yaptılar. Kahraman Türk ordusunun birer neferleri oldular" dedi.

Bedensel engelli askerler adına bir konuşma yapan Hamza İli ise, kendilerine bir günde olsa askerlik fırsatı tanıyan komutanlara teşekkür etti. İli, "Gönül isterdik ki, diğer silah arkadaşlarımız gibi bizde tam askerlik görevimizi ifa edelim, ama olmadı. Vatan savunması sadece askerlik yapılarak yapılmıyor. Engelsiz yüreğimizle ordumuzun emrindeyiz" diye konuştu.