BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  GÜNCEL

Müftünün garip bikini fetvası

Manavgat Müftüsü Halil Taş, oruçlu bir erkeğin bikinili bir kadınla göz göze gelmesiyle orucunun bozulmayacağını, ama orucun sevabının azalacağını söyledi.

Abone ol

Manavgat Müftüsü Halil Taş, oruçlu bir erkeğin bikinili bir kadınla göz göze gelmesiyle orucunun bozulmayacağını, ama orucun sevabının azalacağını söyledi. Manavgat gibi turizmle geçinen yerlerde insanların kendilerini günahlardan korumalarının zor olduğunu savunan Taş, bu nedenle turistik ilçede oruç tutan ve namaz kılan insanların zoru başardığını belirtti.

Alanya Belediye Meclisi'nde turistlerin sokaklarda mayo ile dolaşması tartışmasının ardından Manavgat Müftüsü Halil Taş, vatandaşlardan gelen, "Bikinili kadınla göz göze gelmek orucu bozar mı" sorusuna cevap verdi. Taş, "İnsanların böyle bir şeyi görmesiyle oruçları bozulmaz. Ama orucun sevabı azalır" dedi.

Manavgat gibi bir yerde, turizmin ortasında imanlarını korumalarının, kendilerini günahlardan korumalarının diğer yerlere göre biraz daha zor olduğunu belirten Manavgat Müftüsü Halil Taş şunları söyledi:

"Dağ başında bu tür görüntüler yaşanmaz. Ama Manavgat gibi turizm ile geçinen yerlerde insanlarımızın kendilerinin günahlardan korumaları zordur. Bu nedenle burada oruç tutan insanlarımız zoru başarıyor, burada namaz kılan insanlar zoru başarıyor. Bu nedenle insanlarımız karşılarında bir şey gördükleri zaman Peygamberimiz buyurdular ki, `İnsanın ilk bakışında vebal yoktur' Örneğin bir anda karşınıza bir çıplak vatandaş geldi veya haram olan bir şey oldu. İlk görüşte vebal yoktur. Hemen o gözü başka bir yere çevirmesi lazım. Çünkü her bakışta şeytanın oku vardır. O ok da kalbe saplanır ve kalbi lekelendirir. Ondan sonraki vebale girer. O durumdan sonra bakıyorsa, bakışlarına devam ediyorsa o zaman vebale girer. En azından ramazan ayında bu konulara dikkat edilse de, ilçemize gelen turistlerimiz mayo veya bikinili ile şehrin ortasında dolaşmasalar."