BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Müftülükte görev değişikliği yapıldı

Solmaz’ın Kazan’daki görev süresinin dolması üzerine yerine Kırıkkale Bahşili Müftüsü Halil Karagöz atandı.

Abone ol

İlçe Müftüsü Hacı Osman Solmaz’ın Kazan’daki görev süresinin dolması üzerine yerine Kırıkkale Bahşili Müftüsü Halil Karagöz atandı.

İlçe Müftüsü Hacı Osman Solmaz’ın Kazan’daki görev süresinin dolması üzerine yerine Kırıkkale Bahşili Müftüsü Halil Karagöz atandı. Yeni Müftü Karagöz 2 Ağustos tarihi itibariyle görevine başladı. 28 yıllık meslek yaşamına Ankara’da imam olarak başlayan Müftü Karagöz, yurdun birçok yerinde imam ve müftü olarak görev yaptı.

1992 yılında Konya İlahiyat Fakültesini ve daha sonra Hasekibitiren Karagöz son olarak 10 yıldır görev yaptığı Kırıkkale’nin Bahşili İlçesinden Kazan’a atandı. Aynı zamanda hafız olan ve Kazan’da göreve başlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü Halil Karagöz yaptığı açıklamada Geredeli olduğu için sık sık Kazan’dan geçtiğini ve Kazan’ın gelişimine yakından tanık olduğunu belirterek, “Hizmet her yerde hizmettir. Burada da Kazan halkıyla birlikte hayırlı işlere imza atacağımızı umuyorum” diye konuştu. Üç kuşak imamlık yapan Geredeli bir aileden gelen Karagöz’ün dedesi ve babası da Kazan’da imamlık vazifesinde bulunmuş. Müftü Karagöz bu konuda bilgi verirken dedesinin 1940’lı yıllarda Alpagut ve Soğulcak Köylerinde, babasının da daha sonraki yıllarda Sarıayak Köyünde imamlık yaptığını söylüyor ve ekliyor “Biz aslında dededen toruna kuşaklar boyu Kazan’la ilgiliyiz. Ve işte bu yüzden Kazan benim için özel bir yere sahip” diye sözlerine devam etti. Kazan Kaymakamlığı olarak Müftümüz Halil Karagöz'e hoşgeldiniz diyor, görevinde başarılar diliyoruz.

Kırıkkale'nin Bahşili İlçesine atanan Eski Müftümüz Hacı Osman Solmaz'a da yeni görev yerinde başarılar diliyoruz. ddi