BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Samsun Tapudan Türkiye'de bir ilk

Samsun Tapu Türkiye'de ilk olarak 'işlem yönetim performans sistemi'ni devreye soktu.

Abone ol

Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Abdullah Burak Keser, dedikoduları önlemek ve yetkisiz aracılar nedeniyle yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla, kurumda 'İşlem Yönetim Performans Sistemi' oluşturduklarını açıklayarak, "Bu kuruma her vatandaşımız güvenmek zorunda" dedi.

Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Abdullah Burak Keser, kendisini ziyaret eden AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney'e, kurumda ülke genelinde ilk kez uygulanan 'İşlem Yönetim Performans Sistemini' uygulamaya geçirdiklerini açıkladı. Keser, Güney'in kuruma yaptığı ziyarette, sistemin vatandaş ile memur arasındaki evrak alışverişini ortadan kaldırdığını söyledi. Kurumda işi olan vatandaşa oluşturulan sistemle numara verildiğini kaydeden Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Abdullah Burak Keser, "Harç makbuzları ve her türlü evraklar, bankaya ya da başka bir kuruma kurumumuz tarafından link yoluyla gönderiliyor. Kuruma evrak teslim eden vatandaş ise aldığı sıra numarasına göre cep telefonundan aranılarak işlemlerinin tamamlandığı bildiriliyor. Bu sistemle vatandaş artık kurumda beklemek zorunda kalmıyor. Memur ve vatandaş da bu sayede hiçbir şekilde karşı karşıya gelmiyor. Sistem dahilinde kurumumuza üç tane gişe yaptık. Şuan bu sistem sadece Samsun'da uygulanıyor" dedi.

Eskiden söz konusu işlemlerin keşmekeş bir ortamda yapıldığına da dikkati çeken Keser, şuan bu durumun değiştiğini ifade etti. Kurumla ilgili çirkin dedikodular yapıldığını ve kurum dışında ki aracılara evrak teslim eden vatandaşların mağdur olduklarını vurgulayan Keser, 'İşlem Yönetim Performans Sistemi' ile tüm bu sorunların zaman içerisinde ortadan kalkacağını belirtti.

Aracılar nedeniyle yaşanan mağduriyetlerle ilgili AK Parti İl Başkanı Adem Güney'e bir olayı da anlatan Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Keser, şunları söyledi:

"Samsun'da uygulamaya konulan sistem sayesinde, vatandaş tüm işleri tamamlandıktan sonra kuruma geliyor. Memur ise kimin işini yaptığını bilmiyor. Bunun dışında kurum dışındaki aracılar nedeniyle bazı mağduriyetler yaşanıyor. Yetki belgesi ve mal sahibi olduktan sonra biz bu hizmetleri de veriyoruz. Ancak yetki belgesi olmayan aracılara güvenen vatandaşlarımız da oluyor. Bir doktordan, işini kısa sürede yapmaları karşılığında para istenmiş. Bu doktorun 500 TL'si gitti. Burası devletin kurumu ve her vatandaşımız da bu kuruma güvenmek zorunda. Söz konusu sistem ile vatandaşlarımız da zaman içerisinde artık bu tip aracılara güvenmeyecekler. Gelip tüm işlemlerini kurumda kendileri görecekler. Vatandaş bizden acele iş istemiyor, düzgün sistem istiyor. Daha önce evrak alışverişleri yapılırken, vatandaşın aklında hep bir şüphe kalıyordu, şimdi bu yok. Bu sistem oturursa, üzücü olaylarda ortadan kalkacak."

"ÇALIŞMALARI TAKDİR EDİYORUZ"

Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Abdullah Burak Keser'i, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Dilaver Atlı, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Hut, Mine Uzun ve Hüseyin Altınova ile birlikte ziyaret eden Adem Güney, kurumda yapılan çalışmaları takdir ettiklerini açıkladı. Keser, ziyaretin ardından Güney ve beraberinde ki gruba, kurumu gezdirerek 'İşlem Yönetim Performans Sistemi' ile ilgili vezneleri gösterdi.