BIST 10.471
DOLAR 32,76
EURO 35,09
ALTIN 2.451,09
HABER /  GÜNCEL

YAŞ'ta ipler tamamen koptu mu?

Hiç böyle bir Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarına şahit olmamıştık. Ankara tansiyonu yüksek bir gün geçirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM / Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarının 4. gününde kriz giderilemedi. Başbakan Erdoğan toplantıya katılmadığı ve imza atmadığı için kararname Köşk'e sunulamadı. Toplantıya Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül katıldı.

11 BALYOZ SANIĞI GENERAL

Erdoğan Adalet Bakanı Ergin ile iki kez görüştü. Balyoz sanığı 11 generalin terfi listesinde olmasına hükümet kanadı itiraz ediyor. Ayrıca internet andıcı soruşturmasında mahkemenin ifadeye çağırdığı 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız'a da Erdoğan'ın karşı çıktığı belirtiliyor.

Bugünün gerilimli geçeceği aslında Başbakan Erdoğan'ın programı belli olmasıyla kesinleşti. Çünkü programında YAŞ toplantıları yoktu.. Üstelik yarın da iki mitingi var. YAŞ'ta çalışmaların yarın da sürmesinin beklendiği ortamda krizin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor. Erdoğan'ın ne zaman imza atacağı da belli değil.

SABAH KARARGAHIN ÖNÜNDEN GEÇTİ

Başbakan saat 10.30'a kadar evindeydi. Erdoğan Genelkurmay Karargahı'na uğramadan konutuna geçti. Saat 11.00 sıralarında Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile 25 dakika süren bir görüşme yaptı.

ERGİN İLE İKİNCİ GÖRÜŞME

Başbakanlık Konutu öğlen saatlerinde yeniden hareketlendi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin saat 13.40 sıralarında yeniden Başbakan Erdoğan ile görüştü. Askerler karargahtayken Erdoğan gününü iki sivil toplum kuruluşunu kabülle geçirmeyi tercih etti.

ÜÇ ORGENERAL TOPLANTIDAN AYRILDI

YAŞ toplantısında askeri kanat masadan bir bir kalktı. İki orgeneral saat 14.30 sıralarında Genelkurmay Karargahı'ndan ayrıldı. Daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner de saat 15.10 sıralarında YAŞ toplantısından ayrıldı.. Koşaner bilindiği gibi Başbuğ'un yerine Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor.

YARIN NE OLACAK?

Dakikalar sonra karargahtan toplantının bittiği haberi geldi. Yüksek Askeri Şura toplantısında 4. günde de sonuç alınamadı. Çalışmaların bugünkü bölümünün sona erdiği açıklandı. Başbakan Erdoğan toplantılara katılmadığı için kararlar imzalanamadı. Bu nedenle liste bugün de Köşk'e çıkarılamadı. Çalışmaların yarın da devam etmesi bekleniyor.

ORTALAMA 2-3 GÜN SÜRÜYORDU

Her yıl genelde iki gün süren toplantılarda askerin belirlediği isimler üçüncü günü sabahı cumhuraşkanının imzasıyla onaylanırdı. Ancak bu yıl öyle olmadı. Erdoğan muhalif kalınca kriz beşinci güne sarktı.

HÜKÜMETİ YIPRATMAK İÇİN TSK SİTE KURDU İDDİASI

"İnternet andıcı", Kasım 2009'da "İrticayla Mücadele Eylem Planı"nın orijinalini savcılara gönderen isimsiz subayın ikinci ihbar mektubuyla ortaya çıkmıştı. Mektupta, Genelkurmay'ın "kara propaganda" yapmak ve "hükümeti yıpratmak" için internet siteleri kurup işlettiği ileri sürüldü ve bunların internet adresleri de belirtildi.

BAZILARI ARAMA MOTORLARINA DÖNÜŞTÜ

Genelkurmay Başkanlığı 1. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü tarafından hazırlandığı iddia edilen 10 'andıç' sitesinden 4'ü kapatıldı. 4'ü ise bazı arkadaşlık ve chat siteleriyle ilgili arama motorlarına dönüştü.  Kamuoyuna "internet andıcı" olarak yansıyan iddia hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, bu kapsamda 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız da ifadeye çağrılmıştı.

ERDOĞAN BEŞİR ATALAY'LA GÖRÜŞTÜ

Yüksek Askeri Şura toplantısına katılmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmalarını sürdürdüğü Başbakanlık Konutu'ndaki hareketlilik sürüyor.

YAŞ'da son gün çalışmalarının sona ermesinin ardından henüz alınan kararlara ilişkin bir açıklama yapılmazken, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün sivil plakalı bir araçla Başbakanlık Resmi Konutu'na arka kapıdan giriş yaptığı ileri sürüldü