BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.412,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İnegöl 15 gün şap karantinasında

İnegöl ilçesinde şap hastalığı görülmesi üzerine hayvan pazarı kapatılırken, ilçeye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.

Abone ol

İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, Hamzabey ve Kozluca köylerinde hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine ilçeye hayvan giriş ve çıkışları yasaklanarak, hayvan pazarının karantinaya alındığını belirtti.

İlçe Havyan Sağlığı Zabıtası Komisyonu tarafından bu kararın alındığını belirten Doğru, "İlçemizde havyan hareketleri yüksek. Hamzabey ve Kozluca köylerinde 4 hayvanda şap hastalığı görülmesi münasebetiyle, hayvan pazarımızın 15 gün süre ile karantinaya alınması ve kapatılmasına karar verildi. Bu karar, şap hastalığının Hamzabey ve Kozluca köyünden çıkıp çevre köylere ve İnegöl geneline yayılacağı ve hayvan varlığını kısıtlayacağı endişesiyle alınmıştır. Müdürlüğümüz veteriner hekimlerince peyderpey kontroller yapılacak. İşlemler çabuk biterse karantina süresi de kısalacak. İşlemler uzun sürerse karantina 3 haftaya uzayabilir. Hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.

Besicilerin mağdur olmamaları için karantinaya gereken riayeti göstermeleri gerekiyor. Önümüzde ramazan ve kurban bayramı var. İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ilçeye hayvan girişi ve çıkışı kontrol ediliyor. Hastalığın yayılması için gereken yapılacak" diye konuştu.