BIST 10.721
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.418,12
HABER /  POLİTİKA

İnegöl'de başka, Ağrı'da başka hukuk!

Referandumda boykot çağrısı yapan BDP Genel Başkanı Demirtaş Ağrı'da özerklik projesini dile getiren Baydemir'e sahip çıktı.

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yaptığı açıklamayla ilgili, ''Bir belediye başkanı düşüncelerini söyleyemeyecek mi'' dedi.

Demirtaş, Ağrı'da düzenlenen mitingde, Anayasa değişikliği referandumuna değinerek, ''Bir anayasa tek etnik kimlik yaratma, geri kalanları da asimile edip ona mahkum etme üzerine kurulmuşsa ona 'evet' demek zorunda değiliz'' diye konuştu.

''İnegöl'de başka hukuk Ağrı'da başka hukuk'' ifadesini kullanan Demirtaş, şöyle devam etti:

ÖZERKLİK RESMİ PROJEMİZ

''Seçimlerden bu yana 150 partilimiz tutuklandı. İnegöl'deki gibi karakol mu yaktılar, polis araçlarını mı devirip yaktılar? Burada iki il başkanımız olmak üzere 150 partilimiz tutuklu. Nasıl bir hukuk bu? Tek bir sözden, tek bir cümleden dolayı tutuklanan belediye başkanlarımız var.''
Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir'in Tunceli'deki konuşmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

''Bir belediye başkanı düşüncelerini söyleyemeyecek mi? AK Parti'ye göre söyleyemeyecek. Demokratik özerklik, partimizin Türkiye için çözüm önerisidir. 'Türkiye özerk bölgelerden oluşmalıdır. Türkiye özerk idari yapıya kavuşmalıdır' projesi, BDP'nin resmi projesidir. Bu, mutlaka ve mutlaka hayata geçireceğimiz bir projedir.''