BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.429,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişlili genç sanatçılar Almanya’da

Avrupa Birliği’nin “Avrupa Kültür Başkenti” unvanı verdiği iki kentin sanatçı gençleri, Almanya’da bir araya geldiler.

Abone ol

AB tarafından, İstanbul ile birlikte “Kültür Başkenti” ilan edilen Almanya’nın Werne şehri, Türkiye’nin de aralarında olduğu altı ülkeden gelen 80 genci ağırladı.

Werne ve Şişli Belediyeleri tarafından ortaklaşa düzenlenen “Avrupa’da Gezen Sanat” adlı proje, Türkiye, Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya ve Polonya’dan 80 genci buluşturdu. 13-24 yaşları arasındaki gençler, 1 yıl boyunca gerçekleştirdikleri çalışmalarda yaptıkları resimleri, sırasıyla 6 ülkede sergilediler.

“Avrupa’da Gezen Sanat” projesinin son durağı, Almanya’nın Werne kenti oldu. İstanbul ile birlikte 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen Ruhr bölgesine bağlı olan Werne şehri, 80 gence 10 gün boyunca ev sahipliği yaptı. Türkiye’den Şişli Belediyesi’nin ortak olduğu projeye, Şişli bölgesinden de 15 genç katıldı. 6 ülkenin gençleri, 10 günlük Werne gezisi boyunca, Alman ve Türk ailelerin evlerinde misafir edildiler. Avrupa’lı gençler aynı zamanda bu sene ilki gerçekleştirilen Gençlik Parlamentosu’na katıldılar ve “Göç ve Entegrasyon “ konulu bir yasa tasarısı hazırladılar. “Avrupa’da Gezen Sanat” projesi kapsamında, 6 ülkeden gençlerin çeşitli temalarda yaptıkları resimler, Werne Belediyesi’nin tarihi binasında yapılan bir törenle sergilendi. Törene, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, Werne Belediye Başkanı Lothar Chirst’in davetlisi olarak katıldı.

Sergi açılışında konuşan Werne Belediye Başkanı Lothar Chirst, projenin amacının Avrupa kültürünün zenginliğini ve çeşitliliğini göstermek olduğunu söyledi. Avrupa’da yaşayan insanların birbirleri ile kaynaşmalarını hedeflediklerini belirten Chirst, “Kültür Başkenti olan İstanbul’da sadece Asya ile Avrupa değil, aynı zamanda doğu ve batı, eski ve yeni, gelenek ve ilerleme de buluşuyor. Bu kentte değişik dinlerdeki farklı halklar uzun yıllardır barış içinde yaşıyorlar. Bu nedenle, Avrupa ve tüm dünya halklarının barış ve kardeşliği için bu buluşmanın çok büyük anlam taşıdığına inanıyorum” dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, 21. yüzyılda en önemli sorumluluğun, dünya barışını geliştirmek için çalışmak olduğunu belirterek, “Geleceğin Avrupa’sını yaratmak, gençlerimizin ortak çalışmasıyla mümkün olacaktır. Şişli ve Werne belediyeleri, ortaklaşa gerçekleştirdikleri projeyle tüm dünyaya bu mesajı vermiştir.”dedi.

Törende daha sonra, Werne Belediye Başkanı Lothar Chirst ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, iki kent arasında düzenlenen “Kardeş Belediye” protokolünü imzaladılar.