BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Müftü Fenerbahçe'nin günahına girdi

Maçın belki de kırılma anıydı. Semih'in ceza sahası içinde düşürülmesine hakemin devam kararı vermesi tartışılıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Maçın belki de kırılma anıydı. Semih'in ceza sahası içinde düşürülmesine hakemin devam kararı vermesi tartışılıyor. Sezon sonu o penaltı pozisyonu bir takımı mutlu sona ya da ikinciliğe mahkum edecek.

Fenerbahçe-Bursaspor maçı 0-0 bitti ama 45. dakikada Semih Şentürk'ün ceza sahası içinde Serdar Aziz tarafınan düşürülmesine penaltı vermeyen hakem Kuddusi Müftüoğlu tepki çekti.

Spor gazeteleri de penaltı pozisyonuna geniş yer ayırdı. Fotospor'un "Müftü Fener'in canına okudu" manşeti hakemin performansını en iyi şekilde özetliyordu. Haberin spotunda "Fener ile yıldızı hiç barışmayan hakem Kuddusi Müftüoğlu, sarı lacivertlilerin bir penaltısını vermedi, Bursalı Ozan İpek'i oyundan atmadı" ifadeleri yer aldı.

Spor otoriteleri pozisyonun penaltı olduğu yönünde genel bir kanaat oluştu. Topla buluşan ve kaleye yönelmek isteyen Semih'in Serdar Aziz'in kollarıyla boğazına sarılarak yere indirmesi sonucu yere düştü.

Ancak hakem oralı olmayıp devam kararı verince futbolcular ve taraftarlar çileden çıktı. Peki spor yazar eski hakemler ne dedi? İşte görüşler:

Hürriyet yazarı Erman Toroğlu: Penaltı

Semih'e yapılan penaltıydı Kuddusi Müftüoğlu, kötü bir maç yönetti. Bence, Semih'e yapılan pozisyon penaltı.

Sabah yazarı Ahmet Çakar: Penaltı

Sonuca etkili çok önemli bir hata yaptı. Bir yan topta Serdar Aziz'in Semih'in boynuna sarılarak düşürmesindeki penaltıyı vermedi.

Zaman yazarı Ali Aydın: Penaltı

F.Bahçe'nin verilmeyen penaltısı Dakika 45+1... Maçta ilk yarı bitiyor. Fenerbahçe soyunma odasına önde girmek için son bir atak daha gerçekleştiriyordu. Serdar Aziz'in Semih Şentürk'e yaptığı bariz tutmanın cezalandırılmaması, dolayısıyla penaltı verilmemesi karşılaşmadaki dengeleri bozdu.

Marcus Merk: Penaltı değil

Fenerbahçe-Bursaspor maçının ilk yarısının son anlarında yaşanan pozisyonu Markus Merk Maraton'da yorumladı. Pozisyonun penaltı olmadığını söyleyen Merk, buna gerekçe olarak da ilk faulu Semih'in yapmasını gösterdi.

Merk pozisyonda penaltı bekleyen Fenerbahçeli taraftarlara da seslenerek "Bu pozisyon Bursaspor lehine olsaydı, yine penaltı derler miydi? bunu bir düşünsünler" dedi.

Semih'i düşüren futbolcu: Hakemi de yendik

Zorlu bir maç olacağını bildiklerini ve iyi hazırlandıklarını anlatan Serdar Aziz, Lig TV’ye verdiği röportajda “Burada şunu söylemek istiyorum; Bugün Fenerbahçe’yi yenemedik ama hakemi yendiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Maçta yaşadığı pozisyonlara da açıklık getiren Serdar Aziz, “Santos ile girdiğim pozisyonda hiçbir şey yoktu. Ceza sahası içinde Semih ile girdiğimiz mücadele de ise kendisi beni tutuyordu, ani dönüş yaptı ve kendini yere attı. Bence penaltı değildi” şeklinde konuştu.