BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.502,00
HABER /  POLİTİKA

CHP YGS skandalının peşini bırakmıyor

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda yaşanan skandal TBMM gündemini de meşgul etmeye başladı.

Abone ol

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya, "Kamuoyuna dağıtılan kitapçık şifreli midir, değil midir? Şifreli ise matematik hariç diğer bölüm sorularının da şifresi var mıdır? Var ise bu şifreler nasıldır" diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı'na, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 27 Mart Pazar günü yapılan YGS (Yüksek Öğretime Geçiş ) Sınavı'nda birçok sorunun şifreleme yöntemi ile çözülebildiğinin basına yansıdığını belirten Öztürk, ÖSYM Başkanı'nın dün yaptığı açıklamaları da hatırlatarak, şu soruları yöneltti:

"Kamuoyuna dağıtılan kitapçık şifreli midir, değil midir? Şifreli ise matematik hariç diğer bölüm sorularının da şifresi var mıdır? Var ise bu şifreler nasıldır? Kamuoyuna dağıtılan kitapçığın şifreli olması tamamen tesadüf müdür? Yoksa bilinçli olarak mı şifreli dağıtılmıştır? Adaya özgü kitapçık ve cevap anahtarı hazırlanması tam olarak ne kadar zamanda gerçekleşmiştir? ÖSYM Başkanı yaptığı açıklamadaki gibi her adaya farklı soru kitapçığı basıldıysa soru kitapçığı kadar cevap anahtarı olmamasının gerekçeleri nelerdir? Her adaya ayrı kitapçık basıldı ise adayların cevap anahtarları hangi yöntemle nasıl değerlendirilecektir? Bu değerlendirme optik okuyucu ile mi yoksa elle mi yapılacaktır? Kitapçığın üzerinde adayın resminin ve adının yazılı olması, olası bir kopyanın önceden hazırlanması ihtimalini kuvvetlendirmez mi? KPSS Sınavı'nda olduğu gibi bu son yapılan YGS Sınavı'nda da durum ört bas mı edilecektir?"