BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,24
HABER /  GÜNCEL

Müezzinoğlu'ndan Başbakan iddiası için ilginç yorum!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kayseri'de partililerle buluştu. AK Parti Genel Başkanı'nın delegeler tarafından seçileceğini söyleyen Müezzinoğlu, başbakanlık iddialarına ise kendi üslubuyla cevap verdi.

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, başbakanlık iddialarına cevap verdi. AK Parti'deki kongre sürecinin tabiatında yürüyeceğini ve başbakanın 22 Mayıs'ta AK Parti delegeleri tarafından seçileceğini söyleyen Müezzinoğlu, adının geçtiğinin hatırlatılması üzerine de "sağlık bakanlığı neyime yetmiyor" yorumunda bulundu.

Kayseri'ye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilk olarak AK Parti’nin merkez Kocasinan İlçesi Atatürk Bulvarı'ndaki il binasını ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, İl Başkanı Cahit Özden’i ziyareti öncesi, Gençlik Kolları üyesi, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Madi Ücük’ün, alçıda olan sol koluna adı ve soyadını yazıp, imzasını attı. Partililer ve gazetecilerin, Madi Ücük’e "Bu alçı üzerindeki imzayı iyi sakla. Ayın 22’sinde bu imza sahibi başbakan olabilir" şeklindeki sözleri üzerine, Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı neyime yetmiyor? Bak doktor ayağına geldi" yanıtı verdi.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra il başkanı Cahit Özden, AK Parti Kayseri Milletvekili operatör doktor İsmail Tamer ve MKYK üyesi eski milletveli Yaşar Karayel ile bir süre konuştuktan sonra, gençlerle buluştu. Bir bölümü medyaya açık toplantıda Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, partili gençlere seselenerek, şunları söyledi:

"Sevgili gençler, şu 3 M'yi hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız; Münazaracı, Müzakereci, Mücadeleci ol. Eğer bu üç M'yi hayata geçiremezseniz, dördüncü bir ortaya çıkar ki o da Münakaşacı olmaktır. 12 Eylül öncesinde bu milletin kanına girdiler ve annelerin, babaların evlatlarını kaybetmelerine, hayatlarını karartmalarına sebep oldular. İnsansam öz değerlerim olmalı. Ben insansam, adam gibi adam olmalıyım. Milliyetin, ırkın, dinin hiçbir önemi yoktur. Önce insan olmak gerekir. Dürstlük, çalışkanlık ve güvenilirlik. Bütün bunların yanında, bir milletin, bir medeniyetin mensubuyuz. Bir bayrağın altında, bu ülkede hür ve kardeşçe yaşamak en önemli değerimizdir. Millet olarak öz değerlerimiz var. Bu öz değerlere sahip çıkmalıyız. Benim inanç değerlerim, sana yapılmasını istemediğin bir yanlışı, sen de başkasına yapma der. Kendinize saygınızı yitirmeyin. Kendinize verdiğiniz sözü tutun ki, annenize, babanıza, öğretmeninize verdiğiniz sözü de tutun. Kendi hatırınızı ayaklar altına alarak, asla hatır ve saygı kazanamazsınız. Ayrıca, özgüveninizi kaybetmeyin. Annenize, babanıza, öğretmeninize güvenin ancak en çok kendinize güvenin. Zaman zaman zorluklar olur. Zorlukları aşmayı sevin."

Bakan Müezzinoğlu, gazetecilerin Başbakan adaylığı konusundaki sorularına, "O süreçler tabiatında yürür ve 22 Mayıs'ta yeni Genel Başkanımızı hep birlikte AK Parti delegeleri seçer, 80 milyon ülke insanımız da yeni Başbakanımızla buluşur. Benim söyleyeceğim bir şey yok o konuda" karşılığını vermişti.

PATLAMADA 2-3 AĞIR YARALI VAR

Müezzinoğlu, Diyarbakır’daki patlamayı da Kayseri’de öğrendi. Bakan, gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna, "Şu anda bana gelen bilgelere göre 2-3 ağır yaralı var. Bilgiler henüz sıcak. Birazdan netlik kazanır" yanıtını verdi.