BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  EKONOMİ

Mücevher fuarında şok

CNR EXPO Fuar Merkezi'nde elektrikler kesildi. Çileden çıkan ürün sahipleri fuar görevlileriyle kavga etti.

Abone ol

Dünyanın 5. büyük mücevher fuarı olarak bilinen İstanbul Jewelry Show fuarında 1.5 saatten fazla elektrikler kesildi. Jeneratör yetersiz kalınca mücevherler karanlıkta kaldı.

Ürünlerini sergileyen mücevher işletmecileri çileden çıktı. Sezgin Mücevherat sahibi Hasan Sezgin fuar görevlileriyle kavga etti.

JENERATÖRLER ÇALIŞMADI

Sadece profesyonellere açık bir fuar olan İstanbul Jewelry Show için Dünyanın değişik ülkelerinden ve Anadolu'dan gelen kuyumcular, elektrikler tam 1,5 saat kesilince ve jeneratörler yetersiz kalınca kapıda mahsur kaldılar.

BİNLERCE KİŞİ DIŞARI ÇIKAMADI

Kapılarda, elektronik barkod okuma sistemleri de elektrikler kesik olduğu için çalışmayınca içerdekiler dışarı çıkamadı; dışardakiler içeri giremedi. Binlerce kişi tek giriş kapısında perişan oldu ve 2 saate yakın süren kesinti saat 11.15 sıralarında elektirklerin gelmesiyle sona erdi.

2 SAAT ZİFİRİ KARANLIK

Elektirk kesintisi, fuara milyarlarca dolar değerinde altın, pırlanta, elmas, zümrüt, yakut ve bunlardan oluşturulan mücevherleri getiren fuar katılımcıları için de kabus oldu... Zira salonlardaki 2 saat süren zifiri karanlık yüzünden yaşanan kaos mücevherlerin güvenliği açısından da ciddi endişe yarattı.

İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLER

Yaşanan kaos sırasında gerek ziyaretçiler gerekse katılımcılarla görevliler arasında sert tartışmalar yaşandı, zaman zaman da kavga çıktı. Sezgin Mücevherat sahibi Hasan Sezgin ile fuarı düzenleyen firma görevlileri arasındaki tartışma sertleşince istenmeyen görüntüler yaşandı ve fuar kavgalara sahne oldu.

Bugün CNR Fuar Merkezi'nde yaşanan tatsız bir teknik arızayla ilgili Promark Danışmanlık ve İletişim Hizmetleri'nden açıklama geldi.. Elvan Göknel imzalı açıklama şöyle:

YEŞİLKÖY'DEKİ ANA TRAFODA YANGIN ÇIKTI

"18 - 22 Mart 2009 tarihleri arasında gerçekleşen ISTANBUL JEWELERY SHOW'da, 21 Mart 2009 tarihinde yaşanan yaklaşık 1 saatlik elektrik kesintisi bölgedeki ana trafoda çıkan yangın sebebiyle Bedaş'ın onarım çalışmaları için tüm Yeşilköy civarında elektrikleri kesmesinden kaynaklanmıştır.

JENERATÖR DEVREYE ALINDI ANCAK KAPASİTE YETERLİ OLMADI

Elektrik kesintisi akabinde CNR Fuar Merkezi jeneratörlerini devreye almış
ancak kapasite yeterli olmamıştır.

İTALYA'DAKİ FUARDA DA BENZERİ OLMUŞTU

Konuyla ilgili beyanat veren Rotaforte A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şermin
Cengiz, "Böyle bir elektrik kesintisi tüm fuar katılımcı ve ziyaretçileri
için çok büyük şok ancak büyük çabalarla yurtdışından getirdiğimiz  yabancı
ziyaretçilerin de gezdiği,  uluslararası statü kazanmış bir fuarda böylesi bir teknik arızanın gerçekleşmesi bizleri gerçekten derinden üzmüştür. Ancak bu tip teknik sorunlar dünyanın her yerinde yaşanabiliyor. Dünyanın en büyük kuyum fuarlarından biri olan İtalya'daki Vicenza Fuarı'nda da geçen yıl böyle bir kesinti olmuştu." açıklamasını yaptı. 2010 Kültür Başkenti  metropolümüzde bu tip olayların artık yaşanmamasınıtemenni ediyoruz. "