BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Vali Baykala ateş püskürdü

Aydın Valisi Mustafa Malay açtı ağzını yumdu gözünü. Baykal'ın bürokrat iddialarına büyük tepki gösterdi.

Abone ol

Aydın Valisi Mustafa Malay, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart'ta kentte düzenlediği mitinge 'bürokratları davet ettiği'ne ilişkin iddialara sert tepki gösterdi.

Erdoğan'ın o günkü programında hem miting hem de toplu açılış töreninin olduğunu hatırlatan Malay, kamu görevlilerine gönderdiği yazıda 'miting' kelimesinin yer almadığını belirtti. Buna rağmen bazı siyasilerden alınan 'saçma sapan' bilgilerle 'Vali kamu görevlilerini Başbakan'ın mitingine davet etti' şeklinde haber yapıldığını, iddianın köşe yazılarında yer aldığını dile getirdi.

Bunu haberleştiren gazetecileri iddialarını ispatlamaya çağıran Malay, "Acaba bir bürokrat, miting alanına gelmiş midir? Veya bürokratlara sorsunlar (Vali sizi zorladı mı?) diye. Bunu araştırsınlar. İspat etmezlerse namerttirler. Devlet ve milletten özür dilesinler." dedi.

BAYKAL APS İLE GİDECEK

Malay, CHP lideri Baykal'ın"AKP ile gelenler APS ile giderler." sözünü de eleştirdi. Malay, "Bu çok komik. Valilerin nasıl gelip gideceği bellidir. Hiçbir vali, APS ile gitmez. Devleti bu kadar yıpratan, halkının değerleri ile ters düşen kişiye, bu millet, valisini APS ile gönderme yetkisi verir mi? Öyle zannediyorum ki kendi partisi veya halk, Sayın Baykal'ı APS ile gönderecektir." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın iki hafta önce Aydın'a gerçekleştirdiği seçim gezisi sırasında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Vali Malay'ın, toplu açılış töreni için gönderdiği yazıda kamu görevlilerini mitinge de davet ettiği ileri sürüldü. İddia, bazı gazetelerde yer alırken, köşe yazılarında eleştiri konusu oldu. Malay, konuya ilişkin iddialara dün düzenlediği basın toplantısında cevap verdi. Mitinge başta kendisi olmak üzere devlet memurlarının katılmasının yasalarla yasaklandığını belirten Malay, konunun tarafsızlık hususunda iddialı olmasına rağmen bazı basın mensupları ve siyasiler tarafından farklı yönlere çekildiğine işaret etti. Malay, şöyle devam etti: "Yazıda miting kelimesi yok. Protokolsüz ve bürokratsız devlet olmaz. Toplu açılışta kamu görevlilerinin hazır bulunmaları kadar daha doğal ne olabilir?" Malay, merkez valiliğine alınması için İçişleri Bakanlığı'na başvurduğunu da sözlerine ekledi.