BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,85
HABER /  DÜNYA

Mübarek'in hakimi emekli olmayacak

Hüsnü Mübarek'in yargılandığı mahkemenin başkanı Ahmet Rıfat, emekliye ayrılmayacağını açıkladı

Abone ol

Mısır eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in yargılandığı mahkemenin başkanı Ahmet Rıfat'ın Haziran 2012'ye kadar emekliye ayrılmayacağı bildirildi.

Mısır medyası, Kahire Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Rıfat'ın, 2 ay sonra emekliye ayrılacağını ve "Mübarek" davasının kesintiye uğrayacağını ileri sürüyordu.

İsminin açıklanmaması kaydı ile El Ahram'a konuşan Yüksek Hakimler Kurulu'nun bir üyesi, emeklilik işlemleri için gerek olan yazılı başvurunun, her yılın Haziran ayı sonuna kadar kurula verilmesi gerektiğini belirterek, "Ahmet Rıfat bu yıl emeklilik için başvurmadı. Rıfat, 2012'nin Haziran ayına kadar görevine devam edecek" dedi.

Mısır'da 25 Ocak'ta başlayan halk ayaklanmasının ardından Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek 11 Şubat tarihinde yetkilerini orduya devrederek istifa etmişti. Muhalif protestocuların öldürülmesi için güvenlik güçlerine talimat vermek, ülke kaynaklarını israf etmek ve yolsuzluk suçlamaları ile geçen hafta hakim karşısına çıkarılan Mübarek ve oğullarının ikinci duruşması, 15 Ağustos'ta yapılacak.